Почетна Вести Савез пензионера Србије подржава мере фискалне консолидације

Савез пензионера Србије подржава мере фискалне консолидације

214
Секретар Савеза пензионера Драган Петковић данас  је дао  изјаву за медије да су пензионери у Србији дали подршку председнику Александру Вучићу када су у питању мере фискалне консолидације које су почеле 2014. године.

За разлику од периода до 2012. године када смо ми пензионери живели у страху да ли ће пензије уопште бити исплаћене, јер се држава нашла пред банкротом захваљујући неодговорној политици тадашњег руководства, пензионери Србије су дали подршку Александру Вучићу за мере штедње 2014. године знајући да ће резултат тога бити редовне пензије које стално расту – рекао је Петковић.

Он је додао да је добро што пензије од тада константно расту, као и да пензионери цене то што крајем сваке године већ годинама уназад добијају једнократне помоћи од државе.

Само у последње две године пензије су порасле преко 56 одсто, данас је просечна пензија дупло већа него тада, пензионере као и сваке године очекује помоћ од 20.000 динара  и следеће године с разлогом очекујемо да просечна пензија достигне 450 евра. Ми пензионери имамо искуство многих влада које би се сетиле пензионера само пред изборе и влада које су варале грађане празним обећањима. Пензионери Србије желе стабилност и сигурност и нећемо наивно наседати на обећања о 1000 и 2000 евра које нам нуде они који би да дођу на власт јер знамо да је то само празно обећање и да би смо се поново са таквим људима сурвали у економски амбис. Ми нећемо да се са нашом старошћу коцкају они који су нам говорили да је “криза развојна шанса” већ одговорну политику која ће нам доносити редовне пензије, које редовно расту, а нама пензионерима омогућавају достојанствен живот – закључио је Петковић.