Почетна Активности чланица Окружна олимпијада пензионера поморавског округа

Окружна олимпијада пензионера поморавског округа

140

Ћупријска организација пензионера била је домаћин “Олимпијаде спорта, здравља и културе трећег доба”, за пензионере Поморавског округа. Око 200 учесника такмичило се у пикаду, кошарци и фудбалу, шаху и брзом ходању. Три првопласиране екипе стичу право наступа на Републичкој олимпијади, октобра, на Дан пензионера, у Врњачкој Бањи. Такмичање је пратио и Андреја савић, председник Пензионреске организације Србије.

И у трећем добу се живи, можда чак и лепше него у млађим годинама. Зависи само како себи организујете живот. Једна од могућности је и чланство у Удружењу пензонера, које пружа многе погодности особама које су завршиле свој радни век и сада желе да уживају у животу – поручили су учесници Олимпијаде.

Деспотовачка екипа је довела такмичаре за свих пет дициплина. Њихов представник био је и Момчило Вуксановић, познатији као Мома Брада, сликар и иконописац, који већ неколико година води сликарско – иконописачку колонију. Спорт и култура увек иду заједно – ракао је Вуксановић. Драго ми је да смо у Ћуприји, организацији која иза себе има дугу традицију и из чијег рада се може много научити – рекао је Вуксановић.

Ћупричани су домаћини. Њих дванаесторо бранило је боје своје организације. Председник Раде Красуља је рекао да је важно учествовати, и да им је посебно драго што се по први пут у граду на Великој Морави организује једно овако велико такмичење за пензионере.

Ми имамо најстарију екипу на такмичењу. Просек година наших учесника је 65, али смо млади духом. Из нас зраче жеља и воља за текмичењем а самим тим и за животом – нагласио је Красуља. Велика је част имати у гостима председника Пензионреске организације Србије. То је потврда нашег доброг рада – истако је Раде Красуља.

Андреја Савић је пре годину дана био на отварању нових просторија за пезионере у Ћуприји. Он је похвалио активност свих поморавских удружења и наглсио да пензионери из овог дела Србије својим радом и активностима, на свим пољима, дају велики позитиван допринос развоју кровне организације. Манифестација је договорена са Републичким Фондом ПИО. Основна идеја је већа друштвена укљученост најстаријих суграђана – нагласио је Андреја Савић.

Такмичње је протекло у фер и коректктној борби. Победили су спорт, култура и здравље, а дружење са терена настављено је у просторијама удружења уз музику и забаву.