Почетна Активности чланица Седма окружна олимпијада пензионера подунавског округа

Седма окружна олимпијада пензионера подунавског округа

78

Удружење пензионера општине  Велика  Плана  било је домаћин Олимпијаде спорта, здравља и културе трећег доба Подунавског округа, која је одржана 18. јула ове године. На такмичењу је учествовало шест екипа, по две из Смедерева (екипе „Ђурађ“ и „Јерина“), Смедеревске Паланке (Паланка 1 и Паланка 2) и Велике Плане (Плана 1 и Плана 2), са укупно 30 такмичара Најстарији су се  надметали у пикаду,  кошарци  и  фудбалу, шаху и брзом ходању, али у дворани Туристичко-спортског центра у Великој Плани није било много навијача пошто је температура тога дана достигла 38 степени. Пре почетка такмичења сви учесници су прошли у дефилеу а уз химну је заставу Олимпијаде подигао најстарији учесник   манифестације,   деведесет једногодишњи Недељко Симић. Председник плањанске пензионерске организа- ције, Миодраг Милосављевић, поздравио је госте и учеснике и говорио о значају Олимпијаде и о томе да млади треба да се угледају на старије, а све у духу спорта, здравља и културе. Председница Покрета трећег доба Србије, Драгана Калиновић, истакла је да је ова манифестација  Покрета  од  изузетног значаја за старије особе, те да ће се у октобру у Врњачкој Бањи такмичити екипе које постигну најбољи успех у Подунавском округу. Учеснике је, у име Савеза пензионера Србије, поздравио и пожелео им успех на такмичењу и Момчило Вуксановића Мома Брада.

Регионалној Олимпијади у Великој Плани присуствовали су и Марко Шућур, заменик председника општине, са сарадницима, Милован Грбић, председник Градске организације пензионера Смедерева, председник Општинске организације пензионера Смедеревске  Паланке, Слободан Пантић, директор Туристичко-спортског центра Горан Марјановић и други.

Прво место и право учешћа на Републичкој олимпијади трећег доба у Врњачкој Бањи освојила је екипа Паланка 1 Општинске   организације   пензионера из Смедеревске Паланке, а осим њих на Олимпијади ће се такмичити и мешовита екипа из Смедерева и Велике Плане.

На крају надметања подељене су захвалнице и медеље учесницима, а застава Олимпијаде трећег доба предата је Градском удружењу пензионера Смедерева, које ће следеће године бити домаћин ове манифестације.