Почетна Вести Радни састанак председника Савеза са представницима удружења пензионера Нишавског округа и представницима...

Радни састанак председника Савеза са представницима удружења пензионера Нишавског округа и представницима окружних одбора удружења пензионера Пиротског, Нишавског, Топличког, Јабланичког и Пчињског округа

119

У складу са покренутим поступком за конституисање новог сазива Скупштине Савеза пензионера Србије и избору органа Савеза за мандатни период 2023.-2027. година, одржан је радни састанак са председницима удружења пензионера Нишавског округа и радни састанак са представницима окружних одбора удружења пензионера Пиротског, Нишавског, Топличког, Јабланичког и Пчињског округа, 03.03.2023. године у просторијама УПГ Ниша у Нишу. Скупом је руководио председник Удружења пензионера града Ниша  Властимир Гоцић.

На састанцима су сагледани услови у којима раде удружења и проблеми са којима се суочавају у раду. На основу изнетих предлога дефинисани су правци деловања ради превазилажења актуелног стања и унапређења рада на побољшању стандарда и положаја пензионера и старих.

Седници су присуствовали председник проф. Др Андреја Савић и секретар Драган Петковић који су присутне информисали о процедуралним и актулним догађајима везаним за изборе у Савезу пензионера Србије и предузетим системским мерама Савеза и државних органа на унапређењу стандарда и положаја пензионера у друштву.

Закључено је да се предлози изборних јединица за органе Савеза доставе у складу са роком предвиђеним Одлуком о Изборима у Савезу пензионера Србије 2023.-2027.