Почетна Вести УДРУЖЕЊА ПЕНЗИОНЕРА ШУМАДИЈСКОГ И ПОМОРАВСКОГ ОКРУГА ИЗАБРАЛА СВОЈЕ ПРЕДСТАВНИКЕ ЗА ОРГАНЕ САВЕЗА...

УДРУЖЕЊА ПЕНЗИОНЕРА ШУМАДИЈСКОГ И ПОМОРАВСКОГ ОКРУГА ИЗАБРАЛА СВОЈЕ ПРЕДСТАВНИКЕ ЗА ОРГАНЕ САВЕЗА ПЕНЗИОНЕРА СРБИЈЕ У МАНДАТУ 2023.-2024.

115

У складу са покренутим поступком за конституисање новог сазива Скупштине Савеза пензионера Србије и избору органа Савеза за мандатни период 2023.-2027. година, одржана је седница окружних одбора удружења пензионера Шумадијског и Поморавског округа, 28.02.2023. године у просторијама клуба пензионера УПГ Крагујевац. Скупом је руководио председник окружног одбора удружења пензионера Шумадијског округа Драган Микић.

На седници су разматрани предлози за 5 чланова Скупштине САПЕНС, који ће удружења пензионера са простора Шумадијског и Поморавског округа заступати у Скупштини и органима САПЕНС. За члана ИО предложен је Ратко Томашевић, председник УПГ Крагујевац. Једногласно је подржан предлог да се за председника Савеза пензионера Србије у наредном мандатном периоду поново изабeре досадашњи председник проф. др Андреја Савић а за потпредседника Савеза подржан је предлог ГОП Београд да то буде Драган Марковић..

Седници су присуствовали председник проф. др Андреја Савић и секретар Драган Петковић који су присутне информисали о процедуралним и актулним догађајима везаним за изборе у Савезу пензионера Србије и предузетим системским мерама Савеза и државних органа на унапређењу стандарда и положаја пензионера у друштву.