Почетна Вести УДРУЖЕЊА ПЕНЗИОНЕРА МАЧВАНСКОГ ОКРУГА ИЗАБРАЛА СВОЈЕ ПРЕДСТАВНИКЕ ЗА ОРГАНЕ САВЕЗА ПЕНЗИОНЕРА СРБИЈЕ...

УДРУЖЕЊА ПЕНЗИОНЕРА МАЧВАНСКОГ ОКРУГА ИЗАБРАЛА СВОЈЕ ПРЕДСТАВНИКЕ ЗА ОРГАНЕ САВЕЗА ПЕНЗИОНЕРА СРБИЈЕ У МАНДАТУ 2023.-2024.

154

У складу са покренутим поступком за конституисање новог сазива Скупштине Савеза пензионера Србије и избору органа Савеза за мандатни период 2023.-2027. година, одржана је седница окружног одбора удружења пензионера Мачванског округа, 23.02.2023. године у просторијама клуба пензионера УПГ Шабац. Скупом је руководила в.д. председница удружења пензионера Града Шабца Јелена Којић у улози координатора удружења за Мачвански округ. На седници су разматрани предлози и изабрана 2 члана Скупштине САПЕНС, који ће удружења пензионера са простора Мачванског округа заступати у Скупштини и органима САПЕНС. Коначни предлози за члана ИО и најужег руководства Савеза пензионера Србије, усагласиће се на координативном састанку представника удружења пензионера Златиборског, Колубарског и Мачванског округа који чине једну изборну јединицу.

Једногласно је подржан предлог да за председника Савеза пензионера Србије у наредном мандатном периоду буде поново изабран садашњи председник проф. др Андреја Савић.

Седници је присуствовао секретар Драган Петковић који је присутне информисао о процедуралним и актулним догађајима везаним за изборе у Савезу пензионера Србије и предузетим системским мерама Савеза и државних органа на унапређењу стандарда и положаја пензионера у друштву.