Почетна Вести ОДРЖАНА ИЗБОРНА СКУПШТИНА ГОП БЕОГРАД

ОДРЖАНА ИЗБОРНА СКУПШТИНА ГОП БЕОГРАД

129

Изборна скупштина Градске организација пензионера Београд (ГОП) одржана је 9. фебруара ове године.у седишту организације. Поред 52 делегата УПО-а и ГУП-а, Скупштини су присуствовали и гости: Драган Ђурђевић, представник Градске управе града Београда, Драган Петковић, секретар Савеза пензионера Србије, и Владимир Јестратијевић, председник Покрета трећег доба Београда. На Скупштини су усвојени Извештај о раду за 2022, Програм рада за наредне четири године, као и пречишћен текст Правилника о Добровољном фонду солидарности, који је у многим случајевима био прави спас за чланове. У вези са Фондом солидарности предложени су још неки новитети који би додатно допринели његовој промоцији, али и олакшали несметано функционисање. Присутнима су се обратили и гости. Драган Ђурђевић је навео да му је велика част што присуствује Изборној скупштини.

Ваша организација је од великог значаја за град Београд и очекујем да ће наша сарадња бити добра као и свих претходних година истакао је представник градске управе.
Драган Петковић се осврнуо на тешке тренутке после смрти председника ГОП-а Василија Белобрковића, које је на срећу руководство, на челу са в. д. председника Ружицом Белановић, успело да превазиђе на најбољи и најпримеренији начин и да реализује све планиране активности.
Досадашњи органи ГОП-а којима је истакао мандат разрешени су дужности и изабрани су нови. За председницу је једногласно изабрана досадашња в. д. председника Ружица Белановић.
Ја вас све доживљавам пре свега као пријатеље и надам се да ћемо и убудуће наставити да сложно радимо ка остварењу циљева. Сада имамо пун мандат од четири године што нам даје прилику да урадимо много тога и да, уз вашу подршку и помоћ, једну јаку организацију као што је ГОП претворимо у још снажнију и јачу захвалила је присутнима нова председница.
За потпредседнике су изабрани Слободанка Цеца Илић, Слободан Ребић и Петар Николић, а за секретара Александра Нешић. Изабрани су и нови чланови Извршног и Надзорног одбора, као и чланови Скупштине САПЕНС-а, те предложени кандидати за органе САПЕНС-а.
Истакнуто је да ће у наредном периоду акценат бити на још организованијем раду општинских удружења, помоћи у спровођењу њихових програма, на организовању разних друштвених, културних и спортских активности које ће окупљати што већи број пензионера, а нарочито на организованој контроли здравственог стања пензионера.