САПЕНС

ОДРЖАНА ИЗБОРНА СКУПШТИНА ГОП БЕОГРАД

Изборна скупштина Градске организација пензионера Београд (ГОП) одржана је 9. фебруара ове године.у седишту организације. Поред 52 делегата УПО-а и ГУП-а, Скупштини су присуствовали и гости: Драган Ђурђевић, представник Градске управе града Београда, Драган Петковић, секретар Савеза пензионера Србије, и Владимир Јестратијевић, председник Покрета трећег доба Београда. На Скупштини су усвојени Извештај о раду за 2022, Програм рада за наредне четири године, као и пречишћен текст Правилника о Добровољном фонду солидарности, који је у многим случајевима био прави спас за чланове. У вези са Фондом солидарности предложени су још неки новитети који би додатно допринели његовој промоцији, али и олакшали несметано функционисање. Присутнима су се обратили и гости. Драган Ђурђевић је навео да му је велика част што присуствује Изборној скупштини.

Ваша организација је од великог значаја за град Београд и очекујем да ће наша сарадња бити добра као и свих претходних година истакао је представник градске управе.
Драган Петковић се осврнуо на тешке тренутке после смрти председника ГОП-а Василија Белобрковића, које је на срећу руководство, на челу са в. д. председника Ружицом Белановић, успело да превазиђе на најбољи и најпримеренији начин и да реализује све планиране активности.
Досадашњи органи ГОП-а којима је истакао мандат разрешени су дужности и изабрани су нови. За председницу је једногласно изабрана досадашња в. д. председника Ружица Белановић.
Ја вас све доживљавам пре свега као пријатеље и надам се да ћемо и убудуће наставити да сложно радимо ка остварењу циљева. Сада имамо пун мандат од четири године што нам даје прилику да урадимо много тога и да, уз вашу подршку и помоћ, једну јаку организацију као што је ГОП претворимо у још снажнију и јачу захвалила је присутнима нова председница.
За потпредседнике су изабрани Слободанка Цеца Илић, Слободан Ребић и Петар Николић, а за секретара Александра Нешић. Изабрани су и нови чланови Извршног и Надзорног одбора, као и чланови Скупштине САПЕНС-а, те предложени кандидати за органе САПЕНС-а.
Истакнуто је да ће у наредном периоду акценат бити на још организованијем раду општинских удружења, помоћи у спровођењу њихових програма, на организовању разних друштвених, културних и спортских активности које ће окупљати што већи број пензионера, а нарочито на организованој контроли здравственог стања пензионера.

Exit mobile version