Почетна Активности чланица ОПШТИНСКО УДРУЖЕЊЕ ПЕНЗИОНЕРА КОВАЧИЦЕ ДОМАЋИН ТРАДИЦИОНАЛНИХ СПОРТСКИХ СУСРЕТА ПЕНЗИОНЕРА ЈУЖНОГ БАНАТА

ОПШТИНСКО УДРУЖЕЊЕ ПЕНЗИОНЕРА КОВАЧИЦЕ ДОМАЋИН ТРАДИЦИОНАЛНИХ СПОРТСКИХ СУСРЕТА ПЕНЗИОНЕРА ЈУЖНОГ БАНАТА

493

Општинско Удружење пензионера Ковачице, 03.09.2021. године, било је  домаћин традиционалних спортских сусрета пензионера из општина и градова Јужног Баната и то из Панчева, Вршца, Алибунара, Опова, Ковина, Беле Цркве и Пландишта. Спортска надметања су реализована у четири дисциплине, шутирању пенала на мали гол, бацању слободних бацања у кош, пикаду и шаху, свеукупни победник је екипа ОУП Ковачица. Спортски сусрети су организовани уз помоћ и подршку локалне самоуправе, СПВ и ПТД Србије.

Овим поводом одржан је радни састанак председника удружења пензионера Јужног Баната са председником Савеза пензионера Војводине Миланом Ненадићем и секретаром Савеза пензионера Србије Драганом Петковићем. Састанку је присуствовао и председник Извршног одбора Покрета Трећег Доба Србије,  проф. др Момчило Талијан. Сагледана су актуелна питања из рада пензионерских удружења и дефинисани даљи правци деловања на унапређењу укупног положаја пензионера у друштву.

Након ових манифестација на пригодном дружењу  учесника, председник ОУП Ковачица Јано Корењ, победницима је уручио признања и прелазни пехар а заслужним организацијама и појединцима захвалнице.

Домаћин следећих сусрета пензионера Јужног Баната биће ОУП Алибунар.