Почетна Вести ПОДЕЛА РАЧУНАРСКЕ ОПРЕМЕ И СЕТА СПОРТСКИХ РЕКВИЗИТА ЧЛАНИЦАМА САПЕНС

ПОДЕЛА РАЧУНАРСКЕ ОПРЕМЕ И СЕТА СПОРТСКИХ РЕКВИЗИТА ЧЛАНИЦАМА САПЕНС

545

Полазећи од улоге и значаја Савеза пензионера Србије у животу и раду пензионерске популације,  и настојању да се унапреди друштвени стандард најстаријих, Управни одбор РФ ПИО донео је одлуку о донирању  двеста коришћених рачунара и штампача Савезу пензионера Србије. Обзиром да је тренутно преконтролисано и припремљено за испоруку 100 рачунара и штампача, руководство Савеза је средином децембра започело акцију расподеле првог контингента опреме, општинским и градским удружењима пензионера, чланицама САПЕНС, са идејом да се расподела уколико то временски и епидемиолошки услови дозволе изврши до краја јануара наредне године. Преостала количина комјутерске опреме би била уручена удружењима пензионера у првој половини 2022. године. Примарни критеријум за расподелу наведене опреме у првом кругу је степен информатичке развијености удружења пензионера општина и градова.

Како у 2021. години, због епидемиолошких услова, није одржана централна манифестација „14. Олимпијада спорта, здравља и културе трећег доба“, део средстава предвиђених за ову намену, уз сагласност Управног одбора РФ ПИО, искоришћен је за набавку спортских реквизита и опреме за све чланице САПЕНС, ради унапређења услова за спортско рекреативне активности пензионера.

 Сет опреме се састоји од три лопте (фудбал, кошарка и одбојка); пумпа за лопте; штоперицe; пикадa и комплета шаховске гарнитуре са шаховским часовнико. Расподела сета спортских реквизита и опреме свим чланицама САПЕНС планирано је да се изврши до краја јануара наредне године, уколико то временски и епидемиолошки услови дозволе

Дистрибуције рачунарске и спортске опреме започела је у Зрењанину 14.12.2021. године. Градско удружење пензионера Зрењанина угостило је председнике и представнике 15 удружења пензионера из три округа са простора Баната као и представнике локалне самоуправе и руководиоце филијала РФ ПИО.

 У општинском удружење пензионера Сремски Карловци наредног дана 15.12.2021. године, окупили су се представници 29 општинских и градсих удржења пензионера Сремског и три округа са простора Бачке.

Овим је извршена подела 18 рачунарских јединица и 44 сета спортске опреме за чланице Савеза пензионера Србије са простора АП Војводине. Поделу опреме су вршили председник и секретар Савеза пензионера Србије, проф. др Андреја Савић и Драган Петковић, уз присуство представника Савеза пензионера Војводине.