Почетна Активности чланица Удружење пензионера Града Врања прославили свој дан и славу

Удружење пензионера Града Врања прославили свој дан и славу

1216

Удружење пензионера данас је свечано прославило своју славу и дан када је основано давне 1946. Свечаност су уприличили и бројни гости из земље и иностранства.

Удружење пензионера града Врања слави Преображење Господње као славу Удружења, а управо на овај дан они су и основани пре 73 године. У просторијама Удружења резан  је славски колач, након чега су чланови наставили дружење у разговору и доброј атмосфери.

“Негујемо традицију, одлазимо у градове побратимљених Удружења, као што је Пожаревац, Охрид, Битољ, сарадња је реципрочна, то је део друштвеног живота пензионера, ти сусрети, један од њих одриграће се и овде баш на слави Преображење, јер пензионери, људи трећег доба су жељни да се друже, да се виде“, каже Стојче Павловић, председник Удружења пензионера.

Осим Пожаревца, Охрида и Битоља побратимска Удружења налазе се и у Алексинцу, Нишу, Прокупљу, Скопљу и Куманову. Они су редовни гости Удружења на дан славе.

“Долазимо и код нас је прелепо и предивно и кад дођемо и кад дођу они код нас. Увек долазим и прелепо се осећам овде“, истиче Јасмина Максић, Удружење пензионера из Пожаревца.

Свечаност је својим присуством увеличао и председник Савеза пензионера Србије, проф. др Андреја Савић, који је истакао да је врањско Удружење једно од активнијих у Србији.

“Пчињски округ и Врање као средиште округа у пензионерској популацији уживају један висок рејтинг и мој долазак као новог председника Савеза пензионера Србије је управо манифестација подршке Удружењу пензионера града Врања. Ово Удружење спада у ред активних. Ја бих овде осим свечарског дела рекао да сам договорио са мојим домаћином, председником Удружења пензионера града Београда да направимо један радни састанак са свим председницима општинских Удружења пензионера јер смо ми као ново руководство Републичке организације ушли у врло значајне стратешке активности“, каже проф. др Андреја Савић, председник Савеза пензионера Србије.

Свечаности су присуствовали представници друштвеног и политичког живота, јавних и државних институција, представници пензионера из бивших република и држава из региона и велики број пензионера из Пчињског округа и целе Србије.