Почетна Активности чланица Извршене припреме и одржана 12. мини олимпијада трећег доба у Нишу

Извршене припреме и одржана 12. мини олимпијада трећег доба у Нишу

1358
Представници трећег доба одмерили су снаге у фудбалу, бацању пикада, штафети у брзом ходању, малом фудбалу и кошарци на 12. Мини олимпијади спорта, здравља и културе Ниш 2019. Око 200 њих дошло је у Парк Светог Саве из девет округа. Победници ће учествовати на главној Олимпијади која се за месец дана одржава у Врњачкој Бањи.
Са здравим стиловима живота не треба стати ни када се дође у треће доба. То је парола 12. Мини олимпијаде спорта, здравља и културе Ниш 2019. Вукослав Јовановић иако има 78 година пријавио се на олимпујаду да одмери снаге са својим вршњацима. Каже да зивот не стаје када се оде у пензију и да учесник ове олимпијаде већ 10.пут.

Нишлијка Љиљана Милијић прошле године стигла је до финала на главној олимпијади у Врњачкој Бањи. Учесници долазе из девет округа

Око 200 такмичара подељено у 35 екипа, одмеравало је снаге у фудбалу, кошарци, бацању пикада, штафети у брзом ходању и малом фудбалу. Олимпијада се први пут организује на територији општине Медијана. А подржана је и од стране града.

Најстарији учесници награђени су медаљом живота а организатори кажу да ова Олимпијада шаље поруку свима како треба живети и како старост може да буде активна. Олимпијаду су организовали покрет “Треће доба Ниша”, ГО Медијана, Градска организација пензионера и ОШ “Свети Сава”.