Почетна Активности чланица У Севојну одржана Мини олимпијада трећег доба

У Севојну одржана Мини олимпијада трећег доба

1214

У Севојну је одржана четврта мини Олимпијада трећег доба. Девет екипа из Златиборског округа, у којима су чланови пензионерских организација, такмичило се у седам дисциплина.

Ни врео летњи дан није омео пензионере златиборског краја да учествују на мини олимпијади. Ужичка градска општина Севојно први пут је домаћин ових сусрета. „Овакви сусрети су добра прилика за дружење и склапање нових пријатељстава, док су резултати у другом плану“, рекао је председник Удружења пензионера Севојна Жарко Вукотић.

Рефлексе и спретност испробали су у стрељаштву, шаху, фудбалу, кошарци, пикаду, бацању плочица и штафети, али и у брзом ходању четири пута по сто метара. Иако је сам почетак игара обележла мало жустрија расправа да ли неко вара или не, учесници кажу да се то брзо заборави.

На Олимпијади трећег доба окупило се стотињак такмичара из Ужица, Пожеге, Пријепоља, Бајине Баште, Ариља, Нове Вароши. „Они показују да су младост или старост стање духа, рекао је градоначелник Ужица Тихомир Петковић.

Севојно је први пут домаћин оваквих сусрета пензионера, који су до сада одржани два пута у ББ и једном у Бањи Ковиљачи. Учесници данашње мини Олимпијаде мало ће одморити, а онда их у септембру очекује 12. републичка олимпијада спорта и културе у Врњачкој бањи.