Почетна Вести Сарадња Спортског савеза Србије и Савеза пензионера Србије

Сарадња Спортског савеза Србије и Савеза пензионера Србије

98

Председник ССС Давор Штефанек и генерални секретар ССС Горан Маринковић одржали су састанак са председником Савеза панзионера Србије проф. др Андрејом Савићем, секретаром Савеза Драганом Петковићем и председницом ПТДС мр Драганом Калиновић. Идеје о сарадњи је утемељена са одредбама Статута Савета Европе и Резолуцијом о здравственој заштити.

Дуг временски период желимо да реализујемо акцију коко би се посветили старијим суграђанима. Дошли смо на идеју да заједно са Савезом пензионера Србије разменимо мишљења и заједнички осмислимо физичке активности за пензионере које би биле најкорисније, прилагођене свима, а уједно и опште прихватљиве како бисмо могли да је проширимо на све градове и општине у Србији, што је одлика свих наших активности. Кроз нове активности трудићемо се да допринесемо очувању покретљивости, здравља и опште кондиције старијих особа – рекао је председник Спортског савеза Србије Давор Штефанек.

Генерални сектетар ССС, Горан Маринковић, додао је да ће се овај план детаљно разрадити и почети са реализацијом овог пролећа. Као што и до сада радимо, сарађиваћемо са нашим чланицама територијалним спортским савезима и у новим пројектима, а у Савезу пензионера Србије имаћемо партнера који ће нам помоћи да охрабримо и подржимо веће учешће старијих особа у одговарајућим спортским и другим физичким активностима. Верујемо да ће овакве активности допринети квалитету здравља, али и социјалног аспекта живота наших суграђана.