Почетна Активности чланица ОДРЖАНА 7. ОЛИМПИЈАДА ПЕНЗИОНЕРА РАСИНСКОГ  ОКРУГА

ОДРЖАНА 7. ОЛИМПИЈАДА ПЕНЗИОНЕРА РАСИНСКОГ  ОКРУГА

148

На Багдали је 23.08.2023. године одржана 7. Олимпијада пензионера Расинског управног округа коју је организовало Удружење пензионера Града Крушевца. Осим надметања у спортским дисциплинама, организован је и богат културно – уметнички програм, а уручена су и признања: Повеље, Дипломе и Захвалнице.

Уводну реч дао је председник Удружења пензионера Миленко Михајловић.

Поздрављајући бројне присутне госте и учеснике Олимпијаде из целог округа, најпре је доделио признања најзаслужнијим појединцима, о чему је одлуку донео Извршни одбор Удружења.

Седму олимпијаду пензионера Расинског округа званично су отворили председник Окружног одбора пензионера Миљко минић и потпредседник Савеза пензионера Србије Јован Павлица.

КУД „Драган Токовић“ извело је богат програм, Етно секција је организовала продајну изложбу, Удружење за борбу против шећерне болести имало је своју акцију мерења, а спортска такмичења одржана су у 5 дисциплина: пикадо, шах, кошарка, фудбал и брзо ходање.

Три најбоље екипе – из Крушевца (Несаломиви), Трстеника и Удружења војних пензионера (такође из Крушевца) освојили су најбоље резултате и тиме стекли пласман на републичку Олимпијаду која ће бити одржана у Врњачкој Бањи, 1. октобра.