Почетна Активности чланица ОДРЖАНИ 19. СПОРТСКИ СУСРЕТИ ПЕНЗИОНЕРА СЕВЕРНОБАНАТСКОГ И СЕВЕРНОБАЧКОГ ОКРУГА

ОДРЖАНИ 19. СПОРТСКИ СУСРЕТИ ПЕНЗИОНЕРА СЕВЕРНОБАНАТСКОГ И СЕВЕРНОБАЧКОГ ОКРУГА

143

У општини  Кањижа, на Туру слашу у Хоргошу, 14. јуна су се одржали 19.  регионални спортски сусрети пензионера Севернобанатског и Севернобачког округа.

На такмичењу је присуствовало  220 пензионера из  шест удружења пензионера, из Суботице, Бачке Тополе, Аде, Чоке, Новог Кнежевца и домаћина Кањиже.

Пензионери су се такмичили у седам категорија: шаху, бацању плочица, преферансу, фудбалу, пикаду, кошарци и висећој кугли.

Новокнежевачко Општинско удружење пензионера је имало екипу од 17 чланова која се такмичила у свим категоријама, осим у шаху и освојили су три пехара. У категојији кошарке Новокнежевчани су освојии треће место у екипном пласмаму. Трећи су били и у пикаду и бацању плочица. А најстарији ученик сусрета Михаљ Бергли, Новокнежевчанин са 92 године је освојио сребрну медаљу у појединачној конкуренцији у бацању плочица и добио специјалну диплому као најстарији ученсик и врло успешан.

Дружење је било како кажу одлично. Постали су већ дугогодишњи пријатељи једни између других и сусрећу се не само на званичним спортским сусретима него и незванично организују сусрете и дружења, на пример већ следеће недеље , 21. јуна  Општинско удружење пензионера је позвано на прославу 77 година  постојања Градског удружења пензионера Суботице.

После такмичарског дела уследило је проглашење победника уз ручак и дружење уз музику и игру до вечерњих сати.

Такмичењу је присуствовао председник Савеза пензионера Војводине Милан Ненадић , као и председник општине Кањжа Роберт Фејстамер са сарадницима.