Почетна Активности чланица УДРУЖЕ­ЊЕ ПЕН­ЗИ­ОНЕРА ГРАДА НИША ОБЕ­ЛЕЖИ­ЛО 75. ГОДИНА РАДА

УДРУЖЕ­ЊЕ ПЕН­ЗИ­ОНЕРА ГРАДА НИША ОБЕ­ЛЕЖИ­ЛО 75. ГОДИНА РАДА

483

Удружење пензионера града Ниша обележило је 10. октобра 75 година рада и постојања.  тим  поводом  организована је свечаност на којој су најзаслужнијим појединцима и   установама   додељена   признања.  Била  је  то  прилика  за подсећања  да  је  у  протеклих 7,5  деценија  било  успешних  и мање успешних периода у раду удружења, али данас с поносом истичу да су остали и опстали као   најстарија   и   најснажнија пензионерска   организација   у граду и међу првима у Србији.

Властимир Гоцић, председник Удружења пензионера града Ниша, наглашава да је увек, па и данас, главна активност усмерена на тражење решења да се помогне чланству да лакше и боље живи. Организација сада окупља близу 10.500 чланова. последњих пет година из сопственог фонда солидарности издвојили смо 28,5 милиона динара па је око 2.000 наших чланова добило позајмицу коју враћају у шест рата без  камате. поделили  смо за  то време 50.000 пакета намирница. Пакет је добио сваки наш члан а за то смо издвојили 20 милиона динара – каже председник Гоцић и додаје да Удружење регресира одлазак пензионера у бање. последња група од 50 људи је од 21. октобра борави- ла у Луковској бањи. Удружење сваком члану регресира по 2.500 динара, и уз то обезбеђује бесплатан превоз до бање.

Иначе, на пригодној свечаности поводом годишњице и Дана удружења било је гостију из осам региона. Нису изостала ни удружења пензионера из градова са којима су се Нишлије побратимиле, као ни представници града и градских општина Ниша. За добру сарадњу  и  допринос  у  раду  додељене су захвалнице, плакете и повеље. Учеснике манифестације, између осталих, поздравио је Андреја Савић, председник Савеза пензионера Србије. Он је подсетио да упркос ковид епидемији и невољи која је захватила читав свет, пензионерска организација Србије наставља да се бори да кроз социјални дијалог обезбеди бољи и квалитетнији живот најстаријих грађана.

– Држава је доста учинила, посебно кад је реч о нашој популацији – рекао је први човек пензионерске организације и појаснио да је кроз финансијску помоћ и једнократна давања у неколико наврата пензионерима исплаћено укупно око 300 евра у динарској противвредности.

Од 1. јануара нас очекује и повећање пензија, а настојимо да још неким активностима, у договору са ресорним мини- старством и фискалним саве- том, дођемо до решења која ће побољшати стандард пензио- нера, најавио је Савић.

Скуп је протекао уз пошто- вање препоручених епидемио- лошких мера а Удружење је до сада  свим  месним   одборима у граду, има их 78, доставило заштитна средства у вредности од петсто хиљада динара.