Почетна Вести Председник Савеза пензионера Србије одржао састанак са председнцима удружења пензионера Сремског округа...

Председник Савеза пензионера Србије одржао састанак са председнцима удружења пензионера Сремског округа у Инђији

843

Општинско удружења пензионера Инђија, 12.10.2020. године, било је домаћин радног састанак председника Савеза пензионера Србије проф. др Андреје Савића са председницима градских и општинских организација пензионера Сремског округа (ОУП Инђија, ОУП Стара Пазова, ОУП Пећинци, ОУП Ириг, ГУП Сремска Митровица, и Радовић Милош заменик председника ОУП Сремски Карловци ).

Састанку је присуствовао председник Савеза пензионера Војводине Милан Ненадић, председник Извршног одбора Покрета трећег доба Србије проф. др Момчило Талијан, председница актива жена Инђије Гроздана Раденковић, представници локалне самоуправе и Банке Поштанска Штедионица.

Састанак је одржан у склопу реализације мини Олимпијаде спорта, здравља и културе Трећег доба региона Срема.

Никола Грковић, председник општинског Удружења пензионера Инђије и Мирјана Тресканица, председница градског удружења пензионера Сремска Митровица уједно и координатор Окружног одбора удружења пензионера Сремског округа, поздравили су присутне и пожели им добродошлицу, конструктиван рад и пријатан боравак у Инђији.

Уз учешће свих присутних у дискусији на састанку је било речи о активностима удружења и организација пензионера и проблемима у њиховом раду, као и о друштвено-економском положају корисника пензија и напорима да животни стандард и положај ове популације побољша.

Учествујући у дискусији, председник Савеза пензионера Србије проф. др Андреја Савић, упознао је присутне са тренутним стањем у Савезу и истакао да су тежишне активности Савеза пензионера Србије до краја године, реализација конкурсних активности и упућивање пензионера на бесплатан десетодневни опоравак у бање и климатска лечилишта, дистрибуцију хуманитарних пакета за најугроженије пензионере и залагање да се пензије увећају од 1. јануара наредне године, које према најавама државних органа би требало да буду 5,9 одсто.

Председник Савеза пензионера Војводине Милан Ненадић указао је на специфичности рада удружења пензионера у условима примене мера за спречавање ширења пандемије и на проблеме и добре ствари које каратеришу рад Савеза и удружења пензионера на простору покрајине Војводине.

За учеснике и госте мини Оимпијаде у просторијама удружења пензионера Инђија, приређена је изложба слика које су израђене на ликовној колонији 12. Олимпијаде спорта, здравља и културе, која је традиционално одржана у Врњачкој Бањи крајем септембра и почетком октобра прошле године.