Почетна Активности чланица Припадници трећег доба Ниша организовали 13. мини Олимпијаду

Припадници трећег доба Ниша организовали 13. мини Олимпијаду

857

Покрет трећег доба Србије и Градска организација пензионера Ниша организовали су 13. мини Олимпијаду спорта, здравља и културе трећег доба на отвореним теренима Нишке тврђаве – Ровче.

Број учесника је ограничен због превентивне мере заштите у условима пандемије вируса „COVID-19“. На Олимпијади су учествовале екипе општинских организација пензионера и нишког удружења Македонаца “Пелистер“.

На отварању Олимпијаде учеснике је поздравио Хаџи Милорад Стошић председник Покрета трећег доба Ниша и при томе изразио наду да ће се наредна мини Олимпијада одвијати у бољим епидемиолошким условима и уз учешће такмичара из целе Србије, као што је то било предходних година.
Такмичењу су присуствовали председник Савеза пензионера Србије проф. др Андреја Савић, председник Извршног одбора Покрета трећег доба Србије проф. др Момчило Талијан и представници локалне самоуправе града Ниша.

Припадници трећег доба Ниша су се такмичиле у брзом ходању, кошаркашким слободним бацањима, извођењу фудбалских пенала, пикаду и шаху.

Едукацију о начинима здравог живота у трћем добу и контролу здравља учесника и присутних вршила је екипа превентивне службе Дома здравља из Ниша.