Почетна Вести 13. Међународни фестивал фолклора пензионера у Лесковцу

13. Међународни фестивал фолклора пензионера у Лесковцу

261

Пензионери из Лесковца, Србије , Македоније и Бугарске ,поред свих потешкоћа које имају нашли су времена и да се мало друже, а како другачије него кроз фолклор и музику.

Управо данас у Лесковцу је организована XIII Смотра фолклора пензионера, који је окупио припаднике „трећег доба“ како из Србије тако и из региона.

„Данас је дан фолклора Лесковца и једном годишње користимо прилику да се окупимо и дружимо. Ова смотра имаће и такмичарски карактер, јер смо ушли у систем републичког фолклора, тако да ће најуспешнија екипа касније учествовати на великом сусрету пензионера у Врњачкој бањи – казао је Бата Здравковић, председник лесковачких пензионера.

Председник Савеза пензионера Србије, Андреја Савић, изразио је велико задовољство што данас има прилику да присуствује једном оваквом скупу.

„Све оно што има дугу традицију показује да одолева искушењима. Ова манифестација је показала да живи упркос свему, и ово је на неки начин повратак у неке нормалне токове живота. Оно што бих посебно истакао то је да ми на нивоу Србије бројимо 169 општинских и градских организација које су наше чланице. Ово удружење је једно од најагилнијих, седиште је регионалних и општинских манифестација, и игра врло значајну улогу на нивоу региона. Свакако да ћемо и ми на републичком нивоу подржати ову манифестацију, тако што ће најбоља група са данашње смотре почетком септембра присуствовати великом пензионерском скупу ,односно културно спортској манифестацији у Врњачкој Бањи – казао је Андреја Савић.

Свечана разиграна колона, кренула је данас од Дома пензионера, а свој наступ завршили су на градском тргу у Лесковцу.

Извор: www.dnevnikjuga.rs