Почетна Активности чланица ТРЕЋА МИНИ ОЛИМПИЈАДА СПОРТА, ЗДРАВЉА И КУЛТУРЕ ТРЕЋЕГ ДОБА, КОЛУБАРСКОГ, МАЧВАНСКОГ И...

ТРЕЋА МИНИ ОЛИМПИЈАДА СПОРТА, ЗДРАВЉА И КУЛТУРЕ ТРЕЋЕГ ДОБА, КОЛУБАРСКОГ, МАЧВАНСКОГ И ЗЛАТИБОРСКОГ ОКРУГА – ВАЉЕВО 2021

389

Трећа Мини олимпијада спорта, здравља и културе трећег доба, Колубарског, Мачванског и Златиборског округа – Ваљево 2021, одржава се данас у Ваљеву, у организацији Покрета трећег доба Ваљево.

На почетку манифестације, члан Градског већа и представник Покрета трећег доба Велимир Арсеновић је рекао да је град Ваљево организовао ову Мини олимпијаду на којој учествују представници 11 удружења Златиборског, Мачванског и Колубарског округа. Они су се такмичили у следећим дисциплинама: шах, стрељаштво, атлетика, брзо ходање на 100 метара, фудбал, кошарка, пикадо и риблов.

Из Ваљева је 60 учесника, који долазе из Удружења пензионера града Ваљева, Удружења инвалида града Ваљева, представници Покрета трећег доба Ваљева, представници Планинарског друштва Повлен, представници Асоцијација спорт за све.

„Поштовани пријатељи, драги учесници и уважени гости, у име Покрета трећег доба Ваљево, желим Вам добродошлицу и поздрвљам учеснике из Мачванског округа, ту је присутно удружење пензионера града Шапца, затим из Златиборског округа Удружење пензионера Пријепоље и Бајина башта, инвалиди и Удружење пензионра из Пожеге. Из Колубарског округа, Удружење пензионера и Удружење инвалида Ваљево, Покрет трећег доба Ваљево и Уб, Удружење пензионера Мионица, Удружење пензионера Полицијске управе Ваљево, затим Удружење пензионера „Повлен“, Асоцијација „Спорт за све“. Поздрављам председника Савеза пензионера Србије и Покрета трећег доба проф. др Андреја Савића, представнике града Ваљева, изасланика градоначелника града Ваљева Владимира Мишковића, члана Градског већа и представнике медија. Свим такмачарима желим успех и пријатан боравак у граду на Колубари“, обратио се Велимир Арсеновић, члан Градског већа Ваљева.

„Изразио би задовољство и признање Скупштини града Ваљева која је испољила разумевање и слух после вишемесечног периода, да крене са организацијом и да логистички помогне и одржи манидфестацију. Ова манифетсцаија је важна, јер окупља пензионере из три округа. Када је у питању најстарија популација грађана, држава Србија је учинила веома много на заштити здравља и циљ је да отварамо серију оваквих скупова, која ће претходити централној републичкој манифестацији која се одржава крајем септембра и почетком октобра у Врњачкој Бањи. Пензионери су испољили пуно дисциплине, били су циљна група која је испоштовала све мере Кризног штаба када је у питању здравље“, рекао је Андреја Савић, председник Савеза пензионера Србије и пожелео свима успех и да се опет виде на централној олимпијади током септембра и октобра месеца.

У име града домаћина, скуп је поздравио члан Градског већа, задужен за спорт, Владимир Мишковић.

„Желим да Вас поздравим у име градоначелнка града Ваљева Лазара Гојковића, а Ваљево као организатор ове манифетсације жели вам да уживате и да се добро дружите, јер спорт је такмичење и дружење и ви сте доказ како можете да се дружите и уживате у трећем добу. Желим Вам добродошлицу свима који сте дошли са стране и проглашавам отвореним игре.“

У Ваљеву су до сада организоване две мини олимпијаде са по преко 100 учесника. Спорт, здравље и култура носе обележје умешности и живљења у старости. Овај догађај представља остварење циљева Националне стратегије старења и Националне стратегије спорта Владе Републике Србије. Податак да је Србија је стара земља веома забрињава. Просечна старост је 43 године, речено је на данашњој спортској манифестацији у Ваљеву. Ова мини олимпијада је увод за учешће за 14. олимпијаду у Врњачкој Бањи.