Почетна Вести Министар Зоран Ђорђевић састао се са представницима Савеза пензионера Србије

Министар Зоран Ђорђевић састао се са представницима Савеза пензионера Србије

2274

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања састао се са представницима Савеза пензионера Србије на челу са председником Савеза, Ђуром Перићем.

Министар Ђорђевић захвалио је једном од највећих удружења пензионера, које броји око 600.000 чланова, на разумевању свих досадашњих мера које спроводи Влада Републике Србије, а које су у највећој мери погодиле управо наше најстарије грађане.

„Сви пензионери у овом Министарству имају партнера, нарочито јер је у нашој надлежности брига о најстаријим суграђанима. Свесни смо чињенице, ми као Министарство и Влада Републике Србије, да су пензионери највише погођени реформама Владе, али верујем да ћемо мерама које спроводимо, а једна од њих је борба против сиве економијe и рада на црно, допринети бољој економској ситуацији, а резултати су већ данас видљиви. Имамо суфицит у буџету, а план Владе и Министарства финансија је да на најбољи начин та средства усмеримо, како на повећање плата и пензија, тако и на капиталне пројекте“, истако је министар Ђорђевић.

Министар Ђорђевић је представнике Савеза информисао о социјалним каратама након чије израде ће пензионери са најмањим примањима бити препознати од стране система и по аутоматизму добијати социјалну помоћ.

Током састанка представници Савеза пензионера Србије упознали су министра Ђорђевића са проблемима са којима се сусрећу пензионери и изнели низ предлога и могућности како и на кој начин у сарадњи са ресорним министарством може бити побољшан њихов статус и положај.

Измећу осталог покренута су питања даље примене „Закона о привременом умањењу исплате пензија“ и  свеобухватне реформе система пензијског и инвалидског осигурања.

„Министарство рада је наше ресорно министарство и због општег интереса имали смо разумевања за мере које је у циљу консолидације и опоравка Србје, Влада донела 2014. године,  укључујући и оне којима се привремено смањују плате и пензије. Наше опредељење је да уколико се усвоје неки наши предлози за побољшање статуса и положаја пензионера уз помоћ Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и Владе Србије наставимо да заступамо интересе и остварујемо права пензионера,“ рекао је председник Перић.

Представници Савеза пензионера Србије изразили су задовољство због сусрета са министром Ђорђевићем и захвалили на пријему.