Почетна Активности чланица ДРУГА МИНИ ОЛИМПИЈАДА ПЕНЗИОНЕРА МАЧВАНСКОГ ОКРУГА У ШАПЦУ

ДРУГА МИНИ ОЛИМПИЈАДА ПЕНЗИОНЕРА МАЧВАНСКОГ ОКРУГА У ШАПЦУ

59

У спортској хали „Зорка“ одржана је  друга мини олимпијада трећег доба Мачванског округа. У пет спортских дисциплина надметало се 13 екипа из осам општина Мачванског управног округа  и једна екипа из Ваљева  као гост, ван такмичарске конкуренције.

На отварању уцеснике је поздравила Јелена Којић, председница Градског удружења пензионера Шапца.
 За место на републичком такмичењу учесници се надмећу у пет дисциплина: пенали, слободна бацања, брзо ходање, шах и пикадо.

Савез пензионера организује укупно 24 манифестације у свим окрузима и оне имају селекциони карактер. Најбоље екипе учествоваће на завршној свечаности на Сабору пензинера односно на 17. Олимпијади спорта, здравља и културе која ће се одржати 19 – 22. септембра у Врњачкој бањи – навео је Драган Петковић, секретар Савеза пензионера Србије.

Покровитељ Мини окружне олимпијаде је Град Шабац а организатори Спортски савез Града и Удружење пензинера града Шапца.

Град Шабац има активан однос са својим најстаријим суграђанима на многим пољима па тако и на спортском. По други пут смо за редом домаћини ове спортске манифестације и надам се да ће сви такмичари као и прошле године понети добре утиске. Награда за најбоље је пласман на републичко такмичење, али је најважније дружење и промоција спорта – Немања Пајић, председник Скупштине града.
Додела пехара и медаља је по завршетку такмичарског дела у Клубу пензионера.