Почетна Активности чланица ОСМА ОЛИМПИЈАДА ПЕНЗИОНЕРА РАСИНСКОГ ОКРУГА

ОСМА ОЛИМПИЈАДА ПЕНЗИОНЕРА РАСИНСКОГ ОКРУГА

56

У организацији Удружења пензионера града Крушевца, на спортским теренима на Багдали одржана је осма Олимпијада „трећег доба“ – културна и спортско – рекреативна манифестација. Најстарије суграђане обишао је градоначелник Иван Манојловић. Отварању Олимпијаде претходио је минут ћутања посвећен недавно преминулом председнику крушевачког Удружења пензионера Миленку Михајловићу.

Рекреативно бављење спортом, неговање здравих стилова живота, активан друштвени живот и учествовање у јавним манифестацијама – одабир је чланова крушевачког Удружења пензионера које се по осми пут прихватило организације Олимпијаде, на нивоу Расинског округа.

Присутне такмичаре поздравио је и пожелео им добродошлицу председник Организационог одбора Миљко Минић. Он је истакао да је циљ Олимпијаде ширење здравог духа међу старијом популацијом, са посебним акцентом на одржавању физичке активности и дружењу.

Пензионерима се обратио и градоначелник Иван Манојловић. „Ова енергија која је данас присутна међу вама, говори млађим генерацијама којим путем да наставимо да идемо и да се трудимо да пратимо оне резултате које сте ви остваривали у току ваше радне каријере.  А овде постоји огромна количина енергије, елана и воље за спортом. 

Присуство Друштва за борбу против шећерне болести говори у прилог чињеници  колико сте ви јаке генерације, јер вама ни године ни болести нису препрека да се бавите спортом и то  је основна мотивација и инспирација нама млађим генерацијама.  Крушевац спада у градове који се поносе бројем клубова и спортских манифестација, а основ за све то је и наше наслеђе.  Још једном желим   да се испред Града захвалим на свој помоћи, елану и свему што нам дајете као подстицаје, а што се тиче ваших идеја и предлога, спремни смо и отворени да их испратимо колико год је то могуће“.

Дисциплине у којима су се надметали такмичари су шах, пикадо, штафета – брзо ходање, кошарка и фудбал на малим головима.

Најуспешнији биће награђени пехарима и медаљама, а републичка пензионерска Олимпијада биће одржана од 19. до 22. септембра у Врњачкој Бањи, са учешћем око 630 спортиста.

Право учешћа стичу три првопласиране екипе са данашње Окружне олимпијаде.