Почетна Вести Удружење пензионера „Зрењанин“ трећу годину домаћин Олимпијаде спорта пензионера Војводине

Удружење пензионера „Зрењанин“ трећу годину домаћин Олимпијаде спорта пензионера Војводине

71

Трећа по реду Олимпијада спорта пензионера Војводине одржава се данас у спортској хали „Звонимир Звонко Вујин“, домаћин манифестације је и ове године Градско удружење пензионера „Зрењанин“.

Поздрављајући присутне градоначелник Симо Салапура је изразио задовољство што је овогодишње такмичење окупило највећи број учесника из чак 44 од укупно 45 градова и општина у Војводини.

– Још једна лепа слика коју данас шаљемо из Зрењанина. Истакао бих овом приликом добру сарадњу коју имамо са Савезом пензионера и са локалним удружењем пензионера у свим областима, посебно када су у питању спортско – рекреативне активности. И сама реч олимпијада некако нас мотивише да заједнички можемо да учинимо и да превазиђемо све оно што смо радили у неким претходним периодима, када кажем олимпијада Зрењанин можда и јесте олимпијски град и у том смислу, не само због 25 олимпијских медаља, већ и због тога што смо организатори и специјалних олимпијада, олимпијада за удружење особа са сметњама у развоју, олимпијаду трећег доба, као и олимпијаде када је у питању територија Војводине, школске олимпијаде, свакако и ове манифестације која заокружује читав опус догађаја, промоције, а изнад свега дружење и упознавање – рекао је градоначелник.

Андреја Савић председник Савеза пензионера Србије рекао је да се данашња манифестација одржава у склопу републичке манифестације – Олимпијаде спорта, здравља и културе трећег доба Србије и да је то већ традиционална манифестација која траје пуних 17 година.

– Посебно бих са задовољством истакао сарадњу локалне самоуправе на челу са градоначелником и његовим сарадницима који су показали изванредно разумевање и ево већ три године узастопно Зрењанин је град домаћин, а данас је и центар окупљања пензионера са територије Војводине – казао је он.

Председник Градског удружења пензионера Зрењанин Славко Шућуревић изјавио је да је реч о веома важном догађају и да ће се учесници и ове године такмичити у неколико спортских категорија, а да је у склопу Олимпијаде спорта, здравља и културе већ одржана ликовна колонија у Мужљи на којој је учествовало тридесет сликара аматера из Војводине. Данас ће, како је рекао, бити саопштена и имена најуспешнијих на литерарном конкурсу из области прозе, поезије и афоризама.

Градоначелник Салапура је током дана, у Градској кући, уприличио и пријем за представнике удружења пензионера, учеснике и организаторе Спортске олимпијаде пензионера Војводине.