Почетна Активности чланица Посета председника САПЕНС проф. др Андреје Савића општини Ражањ

Посета председника САПЕНС проф. др Андреје Савића општини Ражањ

85

Председник САПЕНС проф. др Андреја Савић са сарадницима присуствовао је спортско-рекреативној манифестацији удружења пензионера Нишавског округа, која је одржана у Ражњу, 20. јула 2024. године. Организатор манифестације је било Удружење пензионера града Ниша, у сарадњи са Општинском организацијом пензионера Ражањ.

Пре почетка спортско-рекреативне манифестације, проф. Савић је, у просторијама Општине Ражањ, имао разговор са председником општине, господином Добрицом Стојковићем. Разговору су присуствовали и председници Удружења пензионера града Ниша, Властимир Гоцић и ООП Ражањ, Топлица Боцић са сарадницима.

Господин Стојковић је гостима пожелео добродошлицу, захвалио на посети  Општини Ражањ и укратко дао слику општине, посебно истичићи да је присустан тренд смањења броја становништва општине, које сада броји 9.000 житеља. Осврнуо се и на сарадњу Општине са Општинском организацијом пензионера и нагласио да је она изузетно добра и да Општина, у оквиру својих могућности, настоји са максимално помогне удружењу. 

Проф. Савић је у своје и име својих сарадника захвалио председнику општине на добродошлици, а затим га у основним цртама упознао са правцима деловања САПЕНС-а као кровне пензионерске организације у Р. Србији. Посебно се интересовао за власнички статус просторија у којима је смештено ООП Ражањ, с обзиром на заједничке активности САПЕНС са Републичким фондом ПИО у вези са коришћењем службених просторија у власништву Фонда. Са своје стране, председник општине је изразио спремност Општине да пружи логистичку подршку побољшању услова за функционисање ООП Ражањ.

У наставку посете општини Ражањ, проф. Савић и председник Стојковић су присуствовали отварању спортско-рекреативних сурета пензионера Нишавског округа, која је одржана у спортској сали основне школе Иван Вушовић, у којима је учествовало девет екипа из пет општина Нишавског округа: Ниш, Алексинац, Дољевац, Мерошина и Ражљњ. Екипе су се такмичиле у четири спортско-рекреативне дисциплине (фудбал – шутирање пенала, кошарка – слободна бацања, пикадо и шах).