Почетна Активности чланица ЛЕСКОВАЦ: Међународни фестивал фолклора трећег доба

ЛЕСКОВАЦ: Међународни фестивал фолклора трећег доба

68

У организацији Удружења пензионера Града Лесковца, одржан је данас 15. по реду Међународни фестивал фолклора трећег доба. Овај сусрет бројних пензионерских удружења из целе Србије, али и удружења из земаља у окружењу, постао је национални бренд. Свечани дефиле улицама Лесковца поново је изазвао позитивне реакције бројних суграђана, а поворка је на централном градском тргу представила традиционална кола из Србије и околних земаља.

Међу овогодишњим учесницима су фолклорне секције из Мајданпека, Неготина, Крушевца, Зајечара, Врања, Књажевца, Смедеревске Паланке, Куманова, Бољевца, Кочана и Кавадараца. Окупљене је на отварању у име градоначелника Лесковца Горана Цветановића поздравила је заменица др Лидија Димитријевић: Она је рекла да су учесници фестивала пример како старост може бити весела, лепа и полетна, а да су године непроцењиво богатство, спој мудрости и драгоценог животног искуства.

Драган Динић председник Удружења пензионера града Лесковца казао је да је ово велико удружење са 18 хиљада активних чланова. Оценивши да је овај Међународни фестивал фолклора трећег доба превазишао локалне оквире, Андреја Савић председник Савеза пензионера Србије, отварајући званично ову манифестацију истакао је да је она постала својеврсни национални бренд. У току је припрема за републичку Олимпијаду спорта, здравља и културе трећег доба, која ће се одржати од 19. до 22. септембра у Врњачкој бањи, а и наступ Културно-уметничког друштва Удружења пензионера Града Лесковца уврштен је у национални програм.