Почетна Активности чланица ЧЛАНОВИ И РУКОВОДСТВО УДРУЖЕЊА ПЕНЗИОНЕРА ГРАДА НОВОГ САДА ГОСТИ  УПГ НИША

ЧЛАНОВИ И РУКОВОДСТВО УДРУЖЕЊА ПЕНЗИОНЕРА ГРАДА НОВОГ САДА ГОСТИ  УПГ НИША

52

На основу позива Градског удружења пензионера града Ниша, чланови и руководство Удружења пензионера града Новог Сада, њих 41, боравило је 16. и 17. маја у Нишу. У оквиру дводневне манифестације под називом „Сусрети пријатељства” представнике два удружења примио је председник Градске општине Медијана, Небојша Коцић. Поздрављајући госте, Небојша Коцић је истакао да таква дружења пружају прилику за међусобно упознавање, размену искустава, јачање заједништва међу пензионерима, али и за промовисање пријатељства међу генерацијама и стварање нових. Он је додао да је то догађај који старијим грађанима доноси радост и са којег се односе само лепе успомене.– Градска општина Медијана велику пажњу посвећује како најмлађим суграђанима, у оквиру свог програма пронаталитетне политике, тако и најстаријима, са циљем истицања важности доприноса који припадници трећег доба могу да дају друштву – нагласио је Коцић. Изразе захвалности на пријему председнику највеће нишке општине пренео је Властимир Гоцић, председник Удружења пензионера града Ниша, истакавши успешну сарадњу и подршку која никада није изостала. Гоцић је нагласио изузетно пријатељство чланова Удружења пензионера града Новог Сада и чланова нишког Удружења и подсетио да је још 2016. године потписан протокол о братимљењу ове две пензионерске органи зације.

Милена Жарковић, председница Удружења пензионера града Новог Сада, које броји више од 25.000 чланова, захвалила је председнику општине Медијана на срдачној добродошлици и гостопримству и додала да је руководство тог удружења са одушевљењем прихватило позив, те да је велико задовољство бити у граду који новосадски пензионери воле и увек му се радо враћају. Жарковић је нагласила да су од потписивања протокола о сарадњи изузетно добри пријатељи зато што сматрају да једни од других могу много тога чути, научити, разменити искуства, јер су сви у том животном добу са сличним проблемима које једни другима могу помоћи да реше, превазиђу, да би живот у трећем добу био лепши и лакши.

Председник општине Медијана Небојша Коцић је у функцији домаћина објаснио да су у дводневном дружењу новосадским пријатељима покушали да презентују главна обележја Ниша, пре свега незаобилазну Ћеле кулу, Медијану, Тврђаву, Спомен-собу у Команди копнене војске, центар града, а мислили су и на обавезно дружење уз игру и забаву. Гостима из Удружења пензионера града Новог Сада приређен је пријем у Градској кући. Том приликом је председница Милена Жарковић заменици градоначелника Ниша Душици Давидовић уручила монографије града Новог Сада и Удружења пензионера града Новог Сада.