Почетна Вести Радни састанак председника Савеза пензионера Србије са председницима удружења пензионера Срема у...

Радни састанак председника Савеза пензионера Србије са председницима удружења пензионера Срема у Руми

77

У просторијама Удружење пензионера Руме, 09.02.2024. године, одржан је радни састанак  председника Савеза пензионера Србије проф. др Андреје Савића са  председницима удружења пензионера Сремског округа и представницима пензионера Руме.

Састанку су присуствовали: потпреседница Савеза пензионера Војводине и Србије и председница УПГ Сремска Митровица Мирјана Тресканица, секретар Савеза пензионера Србије Драган Петковић, председници удружења пензионера општина Шид, Рума, Ириг, Пећинаци, Инђија, Стара Пазова, као и руководство и пензионери чланови УПО Рума.

Тема састанка је била анализа актуелног положаја пензионера и најава пројеката и акција усмерених ка унапређењу положаја пензионера а који су планирани да се реализју у текућој години. Информације и одговоре на покренута питања присутнима су дали председник Андреја Савић и потпреседница Савеза и кординатор удружења са простора Срема, Мирјана Тресканица.

Председник Савић је рад  удружења пензионера са простора Срема оценио као врло квалитетан и изразио задовољство што је у прилици да посети УПО Рума, које се са својим руководством, показало као изизетно добар домаћин.

Након састанка председник Савеза пензионера Србије проф. др Андреја Савић, био је гост РТВ „Фрушка Гора“ , где је у оквиру емисије Отворени студио која је емитована у 20 часова, дао интервју о актуелном статусу пензионера и мерама које предузима Савез пензионера Србије, као кровна републичка организација са својим чланицама на унапређењу и побољшању положаја најстаријих у друштву.