Почетна Активности чланица У Грачаници одржан Други светосавски турнир пензионера у шаху

У Грачаници одржан Други светосавски турнир пензионера у шаху

75

У организацији општинске организације пензионера, у Грачаници је одржан Други светосавски турнир у шаху. Ове године турнир је окупио 24 шахисте из централног дела јужне српске покрајине, Косовског поморавља и Сириничке жупе. Играло се по швајцарском систему у седам кола, а други пут за редом најбољи је био Слободан Максимовић, из Словиња код Липљана. Он је остварио шест победа и поред дипломе и златне медаље освојио је и вредну новчану награду у износу од 12.000,00 динара. Поред  њега, добро познавање ове древне игре показали су Сретен Недељковић из Бадовца и Миодраг Микић из Грачанице којима су припали друго и треће место и новчане награде од седам и пет хиљада динара.

Други шаховски турнир  у Грачаници, посвећен великом православном празнику Савиндану, уврштен је у годишњи програм и  календар спортско- рекератвних активности  УП Грачанице, које окупља око 1.500 приступних чланова. Овогодишња организација турнира добар је показатељ да ће ово окупљање најбољих шахиста међу косметским пензионерима прерасти у традицију, односно да се овој области поклања значајна пажња. Да подсетимо, општинско удружење пензионера је домаћин и извршни организатор покрајинске олимпијаде здравља,спорта и културе трећег доба која ће се ове године, по трећи пут за редом, одржати у Грачаници.

За други светосавски шаховски турнир у Грачаници владало је огромно интересовање. Пријављено је било око четрдесет пензионера, али је због просторних и техничких могућности број учесника сведен на 24 такмичара. Организацију турнира својим гарнитурама и суђењем помогао је Шаховски клуб „Видовдан“. Сви активни, као и остали „прекобројни“ учесници и организатори турнира нису крили задовољство због овог окупљања, а своје дружење пензионери Грачанице, Ранилуга, Новог Брда и Штрпца наставили су, уз послужење и забаву, у Ресторану „Завичај“ у Грачаници.