Почетна Активности чланица ОДРЖАНА 2. ОЛИМПИЈАДА ТРЕЋЕГ ДОБА КОСОВА И МЕТОХИЈЕ

ОДРЖАНА 2. ОЛИМПИЈАДА ТРЕЋЕГ ДОБА КОСОВА И МЕТОХИЈЕ

153

У организацији удружења пензионера општине Грачаница, Покрета трећег доба Косова и Метохије, Савеза пензионера Косова и Метохије одржана је Друга Олимпијада спорта, здравља и културе припадника Трећег доба Косова и Метохије. Учеснике је у име домаћина поздравио Веско Стојковић а 2. Олимпијаду је свечано отворио председник Савеза пензионера Србије проф. др Андреја Савић.

На покрајинској Олимпијади спорта, здравља и културе трећег доба,  учествовало је двадесетак екипа са око 200 такмичара из свих делова Косова и Метохије, који су се надметали у  пет спортских дисциплина прилагођених припадницима трећег доба.

Учесници Олимпијаде нису скривали задовољство што је и пензионерима Косова и Метохије  омогућено да буду актери једне овакаве манифестације.

Три најбоље пласиране екипе са  2. Олимијаде у Грачаници, учествоваће на републичкој Олимијади ТДС, која ће бити одржана у Врњачкој Бањи од 01. октобра до 04. октобра 2023. године Након такмичења за све учеснике организовано је пригодно дружење а најуспешнијим такмичарима уручени су пехари, и медаље