Почетна Активности чланица ОЛИМПИЈАДА ПЕНЗИОНЕРА ЈУЖНОБАЧКОГ ОКРУГА У ВРБАСУ

ОЛИМПИЈАДА ПЕНЗИОНЕРА ЈУЖНОБАЧКОГ ОКРУГА У ВРБАСУ

105

Врбас и Центар за физичку културу „Драго Јововић“ данас су домаћини II Олимпијаде спорта и рекреације пензионера Јужнобачког округа. Више од 100 учесника из 12 општина такмичи се у пет спортских дисциплина прилагођених годинама такмичара – штафетно брзо ходање, фудбал – извођење пенала, кошарка – извођење слободних бацања, пикадо и шах.

Добродошлицу у Врбас у име локалне самоуправе пензионерима је пожелео Предраг Ројевић, председник општине.

„Људи као ви поставили су темеље наше локалне заједнице у Врбасу, свих наших локалних самоуправа и наше државе. Лепо је видети са колико бодрости, радости и посвећености приступате спортским изазовима у којима су дружење и пријатељство важнији од резултата. Општина Врбас следи стратегију подршке пензионерима коју су дефинисали председник Александар Вучић и Влада Србије, која се огледа у сталном преузимању мера за унапређење положаја пензионисаних грађана. Премијерка Србије Ана Брнабић подржала је идеју о формирању националног савета за бригу о пензионерима, као и израду стратегије за унапређење положаја старих. Министар финансија Синиша Мали истакао је да Србија иде ка томе да просечна пензија буде 450 евра до краја 2025. године. Влада Србије бригу о најстаријим суграђанима, између осталог, води и увођењем пензионерске картице, која ће званично бити промовисана 01. октобра. Ми ћемо и у будућности бити ваша подршка, наставићемо да развијамо нашу економију, културу, улажемо у здравство и образовање. Ми стварамо боље прилике за вашу децу, за ваше унуке. Врбас је уз вас, Србија је уз вас“, поручио је пензионерима Ројевић и пожелео им добре резултате и незаборавно дружење у Врбасу.

„Ово је један диван тренутак у ком доказујемо да и у старим годинама постоји живот и жеља за доказивањем, постоји енергија за наставак корачања кроз живот. Сусрет и надметање спортиста међу пензионерима је задовољство за цео Врбас. Ово такмичење није ревијално већ ће они са најбољим резултатима стећи право да се такмиче на Олимпијади спорта и рекреације пензионера Републике Србије, која ће се одржати у Врњачкој Бањи. За нас у овим годинама добар резултат је уопште учествовати на Олимпијади пензионера, али сви могу, без обзира на године, уживати у дружењу и забави, размени искустава и знања са својим друговима пензионерима из 12 општина Јужнобачког округа“, рекао је Милић Мијовић, председник ОУП Врбас.