Почетна Активности чланица Изборна скупштина удружења пензионера града Пирота

Изборна скупштина удружења пензионера града Пирота

74

На изборној седници Скупштине Удружења пензионера града Пирота, одржаној 26. јуна ове године, једногласно је за председника Удружења изабран Растислав Митић, дипломирани економиста, рођен 1949. године у селу Велики Суводол, општина Пирот. Том приликом изабрани су и нови чланови Извршног савета Удружења и Скупштине. Досада- шњи председник Ђорће Митић, који је успешно осам година водио ову пензионерску организацију, дао је оставку из личних разлога.
Седници Скупштине присуствовао је проф. др Андрија Савић, председник Савеза пензионера Србије, који је том приликом досадашњем председнику Ђорђу Митићу уручио плакету за успешну сарадњу (на слици), као и председници удружења пензионера Ниша, Прокупља, Лесковца, Димитровграда, Бабушнице и Беле Паланке.
Удружење пензионера града Пирота постоји од 1944. године и броји 3300 чла- нова, што га чини најстаријим и најбројнијим удружењем у Пироту.
За све своје чланове обезбеђује бесплатне хуманитарне пакете са животним намирницама, дрва за огрев са роком отплате на десет месечних рата без камате, даје бескаматне позајмице са роком отплате у пет месечних рата, води чланове на бесплатна путовања по Србији.
У Удружењу кажу да ће се убудуће потрудити да у оквиру својих активности оформе секције које ће побољшати културно забавни живот чланова