Почетна Вести ОДРЖАНА  СЕДНИЦА ИЗВРШНОГ ОДБОРА САВЕЗА ПЕНЗИОНЕРА СРБИЈЕ

ОДРЖАНА  СЕДНИЦА ИЗВРШНОГ ОДБОРА САВЕЗА ПЕНЗИОНЕРА СРБИЈЕ

161

Дана 24.05.2023. године, у просторијама Савеза пензионера Србије у Београду, одржана је 1. седница Извршног одбора Савеза пензионера Србије у мандатном периоду 2023.-2027. година.

На седници је разматран следећи,

Д Н Е В Н И   Р Е Д

   

  1. Конституисање Извршног одбора Савеза и дефинисање Колегијума председника Савеза као  облика рада.
  2. Информација о реализацији акције пријема захтева за упућивање пензионера на бесплатни опоравак и рехабилитацију у бање и РХ центре.
  3. Реализација културних и спортско-рекреативних манифестација корисника пензија у 2023. години.
    • – Доношење Одлуке о организовању и усвајање Плана културних и спортско-рекреативних манифестација корисника пензија у 2023. години.
    • – Доношење Одлуке о поверавању техничко-стручне реализације 16. Олимпијаде спорта, здравља и културе ПТДС .

4. Избор члана Скупштине Покрета трећег доба Србије и предлог кандидата за председника Покрета трећег доба Србије.

5. Информација о реализацији Споразума са ЈП „Србијашуме“.

6. Именовање секретара Савеза пензионера Србије.

7. Текућа питања.

Седницом је руководио председник проф. др Андреја Савић, на почетку седнице минутом ћутања одата је пошта  страдалима у немилим догађајима у Београду, Младеновцу, Смедереву  и преминулом активисти и руководиоцу Савеза, Синиши Стаменковићу.

На седници је конституисан Извршни одбор Савеза пензионера Србије и дефинисан Колегијум председника Савеза, као облика рада.

Прихваћена је информација о реализацији акције пријема захтева за упућивање пензионера на бесплатни опоравак и рехабилитацију у бање и РХ центре у 2023. години, коју је презентовао секретар Савеза. Констатовано је да је ове године било велико интересовање за бање и да је примљено око 82000 захтева.

Усвојена сву сва регулативна документа за реализацији културних и спортских – рекреативних манифестација пензионера у 2023. години у складу са Правилником о друштвеном стандарду РФ ПИО. 

Донета је Одлука да се техничко – стручна реализација 16. Олимпијаде, спорта, здравља и културе трећег доба Србије, повери Покрету Трећег доба Србије. 

Извршни одбор Савеза предложио је кандидата за председника Покрета Трећег доба Србије, Драгану Калиновић, бившу директорку РФ ПИО.

Информацију о реализацији Споразума са ЈП „Србијашуме“, презентовао је председник Савић а ради што квалитетније имплементације Споразума за координатора испред Савеза са руководством ЈП „Србијашуме“, именован је заменик председника Савеза Драган Марковић.

За секретар Савеза поново је именован Драган Петковић.