Почетна Активности чланица Изборна седница Скупштине Удружења пензионера Града Новог Садa

Изборна седница Скупштине Удружења пензионера Града Новог Садa

376

Након четири године, данас су у Скупштини Града Новог Сада одржани Изборна седница Скупштине Удружења пензионера Града Новог Садa и избори радних тела, а уручене су и дипломе и почасне чланске карте помажућим и почасним члановима Удружења пензионера.

Отварању седнице присуствовао је градоначелник Новог Сада Милош Вучевић који је нагласио да Град и Удружење пензионера Града Новог Садa настављају интензивну квалитетну сарадњу, која може бити пример другим локалним самоуправама како да на најбољи начин подрже пензионере.

– Ми наше пензионере помажемо континуирано. Уложили смо у обнову објекта где је седиште Удружења у Поштанској улици и тамо ће бити још инвестиција. Настојимо да цео град буде равномерно покривен Клубовима пензионера. Тренутно их има 19, а ове године градимо потпуно нов објекат у Старим Лединцима. Без обзира на бројне изазове и ситуацију у целом свету, и ове године омогућили смо да старији суграђани преко Удружења иду у бање и на летовање. Циљ нам је да им обезбедимо што боље услове за живот, те да им се захвалимо на подршци коју они дају Граду и на њиховом одговорном понашању којим доприносе друштву – рекао је Вучевић.

v

Фото: novisad.rs

Председник  Удружења пензионера Града Новог Садa Момо Чолаковић истакао је да ће на данашњој седници бити размотрени извештаји о четворогодишњем раду, те да ће бити донет програм рада за наредне четири године.

– Захвални смо градоначелнику Вучевићу што је са нама да заједно оценимо колико су корисници пензија допринели да живот у Новом Саду буде пријатнији и лепши. Ми ћемо и у наредном периоду бити концентрисани на то да омогућимо бољи материјални и социјални положај пензионера, већу бригу друштва о старим људима који имају преко 65 година, а у Новом Саду има их близу 80 000 – изјавио је Чолаковић и захвалио се председнику Савеза пензионера Србије и побратимима из Удружења пензионера Града Ниша што су се одазвали позиву да присуствују Изборној седници Скупштине Удружења пензионера Града Новог Садa.

Izvor: www.dnevnik.rs