Почетна Активности чланица У Нишу обележен међународни дан физичке активности

У Нишу обележен међународни дан физичке активности

483

Покрет трећег доба Ниша у сарадњи са Градском организацијом пензионера Ниша и Спортским покретом трећег доба Ниша, обележио је Међународни дан физичке активности, који се од 10. маја 2002. године обележава под слоганом ‘’Кретањем до здравља’’.

На Спомен парку Бубањ 9. маја 2021. године, у периоду од 10 до 15h, организована је трибина о значају физичке актиности и спортско-рекреативни програм.

Овој  манифестацији присуствовали су и представници Покрета и Удружења пензионера из Нишавског, Пиротског, Топличког, Јабланичког, Поморавског, Пчињског и Моравичког округа, представници Савеза пензионера Србије и Покрета трећег доба Србије, као и заменик председника Савеза пензионера Србије господин Момчило Вуксановић звани Мома брада.

Председник Покрета трећег доба Ниша Хаџи Милорад Стошић истакао је да је главни циљ ове манифестације био да се повећа свест о значају редовне физичке активности код старије популације-особа трећег доба.

На овој манифестацији је учествовало преко 120 особа трећег доба, a све спортске активности нису биле такмичарског карактера и биле су прилагођене овој популацији.

·       Фудбал, прецизно са беле тачке на мале голове,

·       Пикадо, будимо смирени и прецизни,

·       Штафета у брзом ходању, брзо ходај ал’ не трчи.

Председник Покрета Трећег Доба Ниша
Хаџи Милорад Стошић