Почетна Вести Председник Савеза пензионера Србије одржао састанак са председницима удружења пензионера Рашког округа...

Председник Савеза пензионера Србије одржао састанак са председницима удружења пензионера Рашког округа у Врњачкој Бањи

1080

Општинско удружења пензионера Врњачка Бања, 06.10.2020. године, било је домаћин радног састанак председника Савеза пензионера Србије проф. др Андреје Савића са председницима градских и општинских организација пензионера Рашког округа (Краљева, Новог Пазара, Сјенице, Тутина, Врњачке Бање и Рашке).

Састанку је присуствовао заменик председника Савеза пензионера Србије Момчило Вуксановић-Мома Брада, председник Извршног одбора Покрета трећег доба Србије проф. др Момчило Талијан, председник удружења пензионера суседне општине Трстеника, представници локалне самоуправе, Банке Поштанска Штедионица и руководство удружења пензионера Краљева и Врњачка Бања.

Др Светолик Милекић, председник општинског Удружења пензионера Врњачка Бања поздравио је присутне и пожелео им добродошлицу, добро здравље и пријатан боравак у Бањи.
На састанку је било речи о активностима удружења и организација пензионера и проблемима у њиховом раду, као и о друштвено-економском положају корисника пензија и напорима да животни стандард ове популације буде квалитетнији.

Учествујући у дискусији, председник Савеза пензионера Србије проф. др Андреја Савић је истакао да су тежишне активности Савеза пензионера до краја године, упућивање пензионера на бесплатан десетодневни опоравак у бање и климатска лечилишта, дистрибуцију хуманитарних пакета за најугроженије пензионере и обезбеђење увећања пензија од 1. јануара наредне године према најавама за око 5,9 одсто.