Почетна Вести Председник Савеза пензионера Србије присуствовао радном састанку пензионера Нишавског, Топличког и Пиротског...

Председник Савеза пензионера Србије присуствовао радном састанку пензионера Нишавског, Топличког и Пиротског округа

919

Због пандемије корона вируса, уместо традиционалних Сусрета пензионера Нишавског, Топличког и Пиротског округа, данас је у Алексинцу одржан радни састанак представника окружних, градских и општинских организација пензионера са подручја ова три округа.

Састанку је присуствовао председник Савеза пензионера Србије проф. др Андреја Савић и председник извршног одбора Покрета трећег доба проф. др Момчило Талијан.

Радул Стојановић, председник Удружења пензионера општине Алексинац, које је било домаћин састанка, поздравио је госте и подсетио је да је идеја о дружењу пензионера три округа настала пре скоро четири деценије, давне 1982. године, и да је сада ова манифестација требало да се одржи 39. пут.

На састанку је било речи о активностима удружења и организација пензионера и проблемима у њиховом раду, као и о друштвено-економском положају корисника пензија и напорима да животни стандард ове популације буде квалитетнији.

Учествујући у дискусији, председник Савеза пензионера Србије проф. др Андреја Савић је истакао да ће од половине октобра преко 15 хиљада пензионера кренути на бесплатан десетодневни опоравак у бање и климатска лечилишта. Он је такође најавио и дистрибуцију хуманитарних пакета за најугроженије пензионере и увећање пензија од 1. јануара наредне године за 5,9 одсто.

Осим домаћина, радном састанку присуствовали су представници организација и удружења пензионера из Пирота, Врања, Беле Паланке, Бабушнице, Ниша, Сврљига, Гаџиног Хана, Мерошине, Дољевца, Прокупља, Блаца и Житорађе.