Почетна Активности чланица Удружење пензионера Града Прокупља, обележило је своју славу Свету Петку

Удружење пензионера Града Прокупља, обележило је своју славу Свету Петку

1205
Пензионери из Србије и других земаља посетили Прокупље

Удружење пензионера Града Прокупља, обележило је своју славу Свету Петку, којој су присуствовали председник Савеза пензионера Србије проф. др Андреја Савић, заменик градоначелника Прокупља Мирољуб Пауновић, представници јавног и друштвеног живота нашег града, као и представници пензионерских организација из Бугарске, Црне Горе, Македоније, Косова и Метохије, Београда, Ниша, Лесковца, Чачка, Чајетине, Крушевца, Пирота, Врања, Сјенице, Смедерева, Блаца, Мерошине и других општина Србије.

У свом говору, Савић је истакао да је Прокупље центар пензионерских удружења Србије и да је за сваку похвалу што су ту и делегације из суседних земаља.

Заменик градоначелника Прокупља, Мирољуб Пауновић, рекао је да су пензионери дали велики допринос свеукупној изградњи наше земље.

-За најстарије грађане наше земље, долазе бољи дани, нагласио је Пауновић.

Током обележавања славе, дошло је и до братимљења пензионерских организација Прокупља и Градске општине Стари град.

Председник пензионерске организације Стари град, проф. др Снежана Нена Шантић, изјавила је да ове две организације сарађују већ неколико година и да је овим чином још више учвршћено њихово пријатељство.

-Слога, мир, јединство, љубав и међусобно дружење је нешто што повезује наше две организације, изјавила је она.

Милован Вучићевић, председник прокупачког Удружења пензионера, истиче да је веома значајно братимљење са пензионерима из Старог града.

-Много тога смо између две славе радили, како би побољшали положај наших чланова. До 25. октобра ове године, бесплатно смо поделили 2.550 пакета са основним животним намирницама, а позајмице за огревна дрва и угаљ, куповину лекова и плаћање струје добило је 580 чланова. У бањама је бесплатно боравило 70 пензионера, рекао је Вучићевић.

Сви представници пензионерских организација из земље и иностранства, посетили су Спомен-парк посвећен јунацима „Гвозденог пука“ и положили венце.