Почетна Вести ЕМИСИЈА РАДИО БЕОГРАДА – ДОЖИВЕТИ СТОТУ

ЕМИСИЈА РАДИО БЕОГРАДА – ДОЖИВЕТИ СТОТУ

1309
Андреја Савић

Гостовање председника Савеза пензионера Србије проф. др Андреје Савића и  заменика председника Савеза пензионера Србије Момчила Вуксановића-Моме Браде.

До краја године требало би да буду усвојене измене и допуне Закона о пензијско-инвалидском осигурању, а од 1. јануара пензије ће бити увећане за око пет одсто. О законским новинама, предлогу новог швајцарског модела обрачуна пензија и бољем дијалогу Владе и пензионерских удружења разговарамо са председником Савеза пензионера Србије проф. др Андрејом Савићем.

У седмици за нама обележен је Међународни дан старијих особа. Представници власти и цивилног сектора истичу да су сиромаштво, занемаривање и усамљеност најчешћи проблеми који притискају људе трећег доба. А поводом обележавања Међународног дана старијих особа – 1. октобра, у Дому Народне скупштине и ове године је отворена изложба радова ученика основних школа из Србије, који су учествовали на конкурсу „Мост разумевања – међугенерацијска солидарност“.

Представљамо вам једног од оснивача Ликовне колоније на Олимпијади спорта, здравља и културе трећег доба – сликара-иконописца Момчила Вуксановића из Деспотовца, познатијег као Мома Брада. Поделиће са нама тајне освајања белине платна.