Почетна Активности чланица СКУПШТИНА САВЕЗА ПЕНЗИОНЕРА ВОЈВОДИНЕ

СКУПШТИНА САВЕЗА ПЕНЗИОНЕРА ВОЈВОДИНЕ

1543

На седници Скупштине Савеза пензионера Војводине одржаној 14. децембра 2017. године у Врднику, разматране су и  усвојене информације и извештаји о, економско-социјалном положају пензионера Србије, спровођењу рехабилитације корисника пензија у здравственим и бањским лечилиштима у 2017. години, животном осигурању пензионера у 2017. години, извршењу финансијског плана за 2017. годину, и донета одлука о привременом финансирању СПВ за период јануар- март 2018.године.

Гости на овом скупу били су Славко Имрић, директор Покрајинског фонда ПИО, Чедомир Француски, заменик директора ПФ ПИО и Драган Петковић, секретар Савеза пензионера Србије.

Председник Милан Ненадић презентовао је присутнима Информацију о економско-социјалном положају пензионера Србије која је јединствено прихваћена и на седници ИО Савеза пензионера Србије одржаној 10. новембра ове године у Београду. Према речима Милана Ненадића основни разлог за смањење реалне вредности пензија у  периоду од 2012. до краја 2015. године је тај што оне нису у том периоду пратиле кретање инфлације. Стога се Савез пензионера Србије у претходном периоду писмено обраћао свим релевантним институцијама и функционерима у држави како би код њих издејствовао редовно усклађивање пензија са инфлацијом, да би се на тај начин поправио тежак материјално- социјални положај ове популације. Он је током свог излагања, између осталог, костатовао да приликом слања пензионера на бесплатану рехабилитацију у бање Србије о трошку Фонда ПИО у раду комисија за одабир корисника пензија није било већих проблема и жалби, и да су им запослени у филијалама РФ ПИО максимално излазили у сусрет.

Славко Имрић је потврдио да је Фонд ПИО и ове године остварио одличну сарадњу са пензионерским организацијама током поступка упућивања корисника пензија на бесплатну рехабилитацију у РХ центре и бање Србије.  Навео је да је ово право већ искористило око 2.500  корисника пензија из Војводине, и да се тај број сваке године увећава. Такође , истакао је и одличну сарадњу са СПВ приликом поделе солидарне помоћи из обезбеђених средстава намењених  за Друштвени сатандард пензионера у Фонду ПИО.

Директор Имрић је одговорио овом приликом и на бројна питања чланова Скупштине СПВ из домена рада ПФ ПИО. Том приликом истакао је да су запослени и руководство Фонда ПИО увек спремни да им помогну у решавању свих недумица и проблема, те и да су им врата Фонда ПИО отворена за сваку врсту сарадње, помоћи и подршке у раду.

Драган Петковић изразио је задовољство оствареним јединством и резултатима рада Савеза пензионера Војводине, а посебно је нагласио веома добру и плодну  сарадњу са представницима савеза Пензионера Војводине у органима Савеза пензионера Србије, и да је по кључним питањима  у предходном периоду остварен веома висок степен јединства. Известио их је да су тако наступали и приликом обраћања институцијама и органима државе по питањима унапређења положаја пензионера. Позвао је све присутне да са таквим радом настави и убудуће, а посебно је истакао да треба побољшати информисање пензионера, и обавестио их је да је у том циљу израђен сајт Савеза пензионера Србије (www.sapens.rs), на којем могу да сазнају све информације везане за  живот и рад пензионера али и да пласирају прилоге о свом раду и активностима.

Извор; САПЕНС, 28.12.2017. године