Почетна Активности чланица САЈАМ ЗА ПЕНЗИОНЕРЕ ОДРЖАН У НИШУ

САЈАМ ЗА ПЕНЗИОНЕРЕ ОДРЖАН У НИШУ

2137

После Новог Сада и Београда Ниш је трећи град у Србији у коме је последњег викенда у новембру организован Сајам за пензионере. Била је то прилика да се грађани Ниша и околине кроз дводневно дружење, непосредно упознају са медицинским и фармаколошким производима, препаратима и услугама које имају за циљ побољшање квалитета живота старије популације. На сајму се представило више од 40 излагача, било је доста акцијских понуда, наградних игара и поклон ваучера. У оквиру „Здравствене зоне” посетиоци су могли бесплатно да провере ниво шећера у крви, да контролишу вид, добију савете из разних области.
Сајам је отворио министар Милан Кркобабић који је поручио да ће пензије бити редовне и из стабилних извора Градоначелник Ниша Дарко Булатовић изразио је задовољство што је Ниш трећи град у Србији у коме се организује манифестација која је изазвала велико интересовање грађана, па ваља размишљати о већем простору за организовање сајма идуће године. Ниш ће увек чинити све да старијим суграђана буде бољи, да имају спокојну старост јер, како је рекао, „како се ми будемо односили према старима, тако ће и наша деца према нама”.

Народни посланик Хаџи Милорад Стошић нагласио је да морају да се створе услови за другачији однос према старима и пензионерима. Подсетио је на покрену ту иницијативу о новој стратегији о старењу која подразумева укључивање старијих особа у све сегменте друштва. Организатори су понудили разноврстан програм: од забавног, здравственог и бањског туризма, до турнира у шаху и секција за ручни рад. Посебан програм приредила су културно-уметничка друштва пензионера из Ниша, Београда, Лесковца. За два дана Сајам је посетило више хиљада људи што најбоље говори о томе да су манифестације оваквог типа потребне и да их треба неговати и унапређивати.

Љ. Глоговац