Почетна Активности чланица УДРУЖЕЊЕ ПЕНЗИОНЕРА ГРАДА ВРАЊА ПРОСЛАВИЛО ЈУБИЛЕЈ И СЛАВУ

УДРУЖЕЊЕ ПЕНЗИОНЕРА ГРАДА ВРАЊА ПРОСЛАВИЛО ЈУБИЛЕЈ И СЛАВУ

421

Удружење пензионера града Врања, данас слави јубилеј, 75 година постојања и своју славу Преображење Господње. Велики и значајан датум у историји удружења обележавају подсећањем да су једно од најстраијих, међу 170 удружења у Србији, што говори о тајности и потреби постојања оваквих организација. Статус најстаријих суграђана је битно побољшан нарочито у протекле две године, јер је држава имала веома позитиван однос према нама,  рекао је гост на слави председник Савеза пензионера Србије, професор доктор Андреја Савић.

Удружење пензионера града Врања, данас слави јубилеј, 75 година постојања и своју славу Преображење Господње. Велики и значајан датум и историји удружења обележавају подсећањем да су једно од најстaријих, међу 170 удружења у Србији, што говори о трајности и потреби постојања оваквих организација.

Окупили су се наши најстарији суграђани у својим просторијама, како и доликује да дочекају госте и да се друже. Велики јубилеј и слава повод су и за драге госте, овога пута славље им је увеличао председник Савеза пензионера Србије професор доктор Андреја Савић.

„Удружење пензионера града Врања је једно од активнијих чланица Републичке организације Савеза пензионера Србије, која окупља негде око 170 општинских и градских организација и удружења пензионера са близу 700.000 регистрованих чланова. Данас је и обележавање 75 година од оснивања овог удружења, што говори о трајности о дуговечности и о потреби да једна оваква организација буде представник пензионера у овом региону“, рекао је Савић.

„Далеке 1946. године на данашњи дан основана је пензионерска организација прилагођена тадашњим условима. И та организација витална као што смо и ми витални, опстала је и надам се да ће опстати и даље, да буде у функцији пензионерске популације“, каже Стојче Павловић, председник Удружења пензионера града Врања.

Удружење пензионера града је организација, која окупља велики број чланова. Ту је да помогне свим пензионерима и олакша им живот на различите начине. Данашњи дан је дан за славље, па је тако овогодишњи кум славе исекао колач уз икону, свећу и вино и како приличи предао славу новом куму.