Почетна Активности чланица ГОДИШЊА СКУПШТИНА УДРУЖЕЊА ПЕНЗИОНЕРА ГРАДА НИША

ГОДИШЊА СКУПШТИНА УДРУЖЕЊА ПЕНЗИОНЕРА ГРАДА НИША

349

Чланови Удружења пензионера града Ниша окупили су се 6. јула, после годину и по дана, и одржали годишњу Скупштину. На Скупштини су представљени и усвојени извештаји о раду и финансијском пословању за прошлу, као и предлог докумената за ову годину.

Годишња скупштина је прилика да се сумирају и анализирају резултати. Неке активности из програма смо успели да реализујемо, али, с обзиром на пандемију, пратили смо и спроводили епидемиолошке мере свесни да само стицањем колективног имунитета можемо да функционишемо без страха за живот свих нас. Надам се да ће здравствена ситуација средином октобра омогућити да обележимо велики јубилеј, 75 година постојања нашег удружења – нагласио је Властимир Гоцић, председник нишког Удружења.

Скупштини је присуствовао и председник Савеза пензионера Србије, проф. др Андреја Савић, који је нагласио да је принцип универ- залне солидарности основа деловања пензионерских организација. Он је подсетио да је држава учинила много тога да живот најстаријих буде достојан- ственији. Показало се да имамо једну адресу са којом разговарамо о статусним питањима. То је држава, подвукао је Савић и додао да је трајна обавеза Савеза да инсистира на договору да пензије прате плате.

Након радног дела скупа одржана је пригодна свечаност на којој је обављено братимљење нишког Удружења са удружењима из Чачка, Врања, Смедерева и Лесковца. Ако се томе додају братска удружења из Новог Сада, београдског Старог Града и Крушевца, нишки пензионери су побратими са пензионерима из готово пола Србије. То је непроцењиво богатство, порука је са скупа у Нишу