Почетна Вести 6. седница Извршног одбора Савеза пензионера Србије

6. седница Извршног одбора Савеза пензионера Србије

557

У просторијама пензионисаних припадника Савезног МУП-а у Београду , 09.06.2021. године, са почетком у 11.00 часова, одржана је 6. седница Извршног одбора Савеза пензионера Србије у проширеном саставу. Поред чланова ИО Савеза, седници су присуствовали и председник Надзорног одбора Милан Ненадић, председник Комисије за статутарна и организациона питања Јован Павлица, председник Извршног одбора Покрета трећег доба Србије, проф. др Момчило Талијан и секретар Савеза Драган Петковић.
Седницом је руководио председник Савеза проф. др Андреја Савић.

На седници су тежишно разматрани и:

  1. Усвојени предлози извештајних документа о раду и финансијском пословању Савеза пензионера Србије у 2020. години;
  2. Усвојени предлози Програма рада и Финансијског пословања у 2021. години;
  3. Донета је одлука да се Савезу пензионера Косова и Метохије обнови пријема у чланство Савеза пензионера Србије.
  4. Усвојен је предлог за кооптирање чланова у састав Скупштине и органа Савеза.
  5. Разматрено је стање и степена реализације „препорука Савеза о припремама за обнављање активности чланица након доношења Одлуке о окончању епидемиолошких мера предузетих за спречавање ширења вируса “Covid-19“.
  6. Усвојена је информација о степену реализација активности чланица Савеза на пријему захтева за слање пензионера на десетодневну бесплатну рехабилитацију у бање и РХ центре Србије.
  7. Председник ИО ПТД Србије, информисао је присутне о активностима и плановима Покрета трећег доба Србије са тежиштем на припремама за одржавање „мини олимпијада“ и 14. Олимпијаде спорта, здравља и културе Трећег доба Србије.
  8. Дефинисана су сва неопходна питања и припремне радње за одржавање 2. редовне седнице Скупштине Савеза пензионера Србије, 23.06.2021. године у Београду.