Почетна Вести Председник Савеза пензионера Србије присуствовао састанку председника удружења пензионера Борског и Зајечарског...

Председник Савеза пензионера Србије присуствовао састанку председника удружења пензионера Борског и Зајечарског округа у Неготину

736

У просторијама општинског удружења пензионера Неготина, 26.09.2020. године одржан је радни састанак председника окружних, градских и општинских организација пензионера са подручја Борског и Зајечарског округа.

Састанку је присуствовао председник Савеза пензионера Србије проф. др Андреја Савић.

Властимир Абрашевић, председник Удружења пензионера општине Неготин и члан Извршног одбора Савеза пензионера Србије, био је домаћин састанка.

Састанку је присуствовао и председник општине Неготин Владимир Величковић, који је поздравио присутне, пожелео им добродошлицу у неготинскоу крајину при чему изнео позитивне ипресије и исказао пуну подршку раду удружења пензионера Неготина.

На састанку је било речи о активностима удружења и организација пензионера и проблемима у њиховом раду, као и о друштвено-економском положају корисника пензија и напорима да животни стандард ове популације буде квалитетнији.

Учествујући у дискусији, председник Савеза пензионера Србије проф. др Андреја Савић је истакао да ће од половине октобра преко 15 хиљада пензионера кренути на бесплатан десетодневни опоравак у бање и климатска лечилишта. Он је такође најавио и дистрибуцију хуманитарних пакета за најугроженије пензионере и увећање пензија од 1. јануара наредне године за око 5,9 одсто.

После радног састанка учесници скупа су посетили Рајац и Рајачке пивнице где су наставили дружење.