Почетна Вести САСТАНАК РУКОВОДСТВА САВЕЗА ПЕНЗИОНЕРА СРБИЈЕ И ПРЕДСТАВНИКА УДРУЖЕЊА ПЕНЗИОНЕРА СА КОСОВА И...

САСТАНАК РУКОВОДСТВА САВЕЗА ПЕНЗИОНЕРА СРБИЈЕ И ПРЕДСТАВНИКА УДРУЖЕЊА ПЕНЗИОНЕРА СА КОСОВА И МЕТОХИЈЕ

1185

Републичка организација Савеза пензионера Србије, у складу са стратешком државном политиком по питању Косова и Метохије, последњих месеци предузела активности на обнови рада пензионерских организација у нашој јужној покрајини, које су 2008. године престале са радом.

Имајући у виду заинтересованост представника пензионерске популације Косова и Метохије, којих има око 35.000, да се формално правно и фактички обнови рад Савеза пензионера Косова и Метохије, обављено је више прелиминарних контаката.

На заједничком састанку одржаном 03.02.2020. године, руководства Савеза пензионера Србије и представника општинских и месних удружења из средина са већинским српским живљем на подручју Косова и Метохије, обављене су консултације и договорено организовање оснивачке седнице Скупштине Савеза пензионера Косова и Метохије.

На састанку су веома позитивно оцењене до сада спроведене активности, препознати су и основни изазови пред којима се косовско-метохијски пензионери налазе, сагледани тежишни задаци будућег савеза и потребни облици подршке и помоћи надлежних државних органа и других институција Републике Србије.
Обновом рада Савеза пензионера Косова и Метохије стварају се предуслови за квалитетнију заштиту пензионерске популације у нашој јужној покрајини.