Почетна Вести Протоколом о сарадњи до бољих услуга за пензионере у Србији

Протоколом о сарадњи до бољих услуга за пензионере у Србији

1601

Банка Поштанска штедионица и Kомпанија „Дунав осигурање“ потписали су данас у Нишу протокол о сарадњи са Савезом пензионера Србије, којим ће се најстаријим суграђанима омогућити додатне услуге у ове две државне компаније.

Протокол су потписали председник Извршног одбора Банке Поштанска штедионица Бојан Kекић, председник Извршног одбора Kомпаније „Дунав осигурање“ Мирко Петровић, председник Савеза пензионера Србије Андреја Савић, као и председник Извршног одбора Покрета трећег доба Србије Василије Белобрковић.

Извршни директор Банке Поштанске штедионице Бојан Kекић нагласио је важност сарадње са компањом Дунав осигурање и кровном организацијом пензионера Србије.

И Дунав осигурање и Банка Поштанска штедионица, како је навео, лидери су у државном банкарском сектору, поготово у области осигурања, а протоколом са Савезом пензионера, најстаријим суграђанима биће омогућене додатне погодности у ове две компаније.

„Биће довољно да пензионер донесе само чланску карту да је члан удружења пензионера или да донесе пензиони чек на коме се види да плаћа чланарину, а наша је обавеза да пензионерима дамо пуно погодности „, рекао је Kекић.

Потписивање протокола о сарадњи

Банка је, каже, поносна на то што важи за “ банку пензионера“ и навео да та банка има најмање ненаплативих кредита и стабилне изворе финансирања.

Председник Извршног одбора Kомпаније „Дунав осигурање“ Мирко Петровић истиче да је протоколом проширена сарадња на пољу услуга осигурања и банкарства које се нуде члановима Савеза пензионера, односно његовим члановима, најстаријим сународницима у нашој земљи.

„Дунав осигурање данас осигурава око 180.000 пензионера, сарађује са преко 160 удружења пензионера а истовремено у партнерству са Поштанском штедионицом осигурава преко 50.000 кредитних линија које су превасходно усмерене ка кредитирању пензионера“, наводи Петровић.

мр Мирко Петровић, председник ИО Kомпаније Дунав осигурање обраћање на отварању Сајма пензионера у Нишу

Протокол ће посебно, додаје, омогућити побољшање квалитета едукације пензионера у погледу производа и услуга које нуде и Поштанска штедионица и Дунав осигурање.

„Сарадња и поверење које нам је дато од стране пензионера Србије је плод вишедеценијеске сарадње Дунав осигурања и пензионера“, указао је Петровић.

Прошлу годину компанија Дунав осигурање је, према подацима за компаније у сектору осигурања у југоисточној Европи, била на 9. месту, а Петровић очекује да ће према подацима за 2019. годину, Дунав осигурање ући међу првих шест осигуравајућих компанија југоисточне Европе.

Председник Савеза пензионера Србије Андреја Савић истакао је значај потписаног протокола и навео податак да тај Савез заступа интересе око 1.700.000 пензионера у 170 општинских, градски и покрајинских организација у земљи.

„Чинимо напоре да артикулишемо интерсе најшире пензионерске популације и подигнемо ниво заступања њиховог интереса, а овим протоколом подиже се институционални ниво сарадње и са једном и са другом државном институцијом „, рекао је Савић.