Почетна Вести Сусрет представника Савеза пензионера Републике Србије и Републике Мађарске у Новом Саду

Сусрет представника Савеза пензионера Републике Србије и Републике Мађарске у Новом Саду

1788

Руководство Савеза пензионера Србије у оквиру Плана међународне сарадне организовало је радни састанак са својим колегама из Савеза удружења пензионера Мађарске 7. новембра 2017. године у Новом Саду, где је успешан домаћин био Савез пензионера Војводине на челу са Миланом Ненадићем, председником Савеза пензионера Војводине. У овим разговорима учествовали су са српске стране Ђуро Перић, председник Савеза пензионера Србије, Василије Белобрковић, заменик предеседника Савеза пензионера Србије, Драган Петковић, секретар Савеза пензионера Србије, Драгутин Лекић, потпредседник Савеза пензионера Војводине и председник Општинске организације пензионера Бачке Тополе и Карољ Орто из Бачке Тополе (у својству преводиоца). Мађарску делегацију сачињавали су Ђерђи Јанковић, председница Савеза удружења пензионера Републике Мађарске и Ђерђ Ошковић, потпредседник овог Савеза.

Током сусрета, делегације ове две организације пензионера,  водиле су разговоре у оквиру четири тематске целине а) Међусобна размена искустава у раду Савеза, б) Начин финансирања Савеза, в) Однос државних органа према Савезу и уважавање Савеза. г) Размена искуставава о радау организација пензионера других држава са тежиштем на чланицама Европске Уније. д ) Договор о унапређењу сарадње у наредном периоду.

На крају састанка Ђерђи Јанковић упутила је позив колегама из Савеза пензионера Србије да присуствују међународном скупу представника националних пензионерских организација из Словеније, Хрватске, Словачке и Чехословачке, коју ће њен Савез организовати 8. децембра у Будимпешти.

Ђуро Перић је радо прихватио позив, и том приликом је истакао да Савез пензионера Србије остварује квалитетну међународну сарадњу са удружењима пензионера из Црне Горе, Македоније, Бугарске и Словеније и да му је посебно задовољство што ће сарадњу проширити  и са колегама из Мађарске.