САПЕНС

ПИСМО ПРЕДСЕДНИКУ РЕПУБЛИКЕ, ПРЕДСЕДНИЦИ СКУПШТИНЕ, ПРЕДСЕДНИЦИ ВЛАДЕ, МИНИСТРУ ЗА РАД, ЗАПОШЉАВАЊЕ, БОРАЧКА И СОЦИЈАЛНА ПИТАЊА И МИНИСТРУ ФИНАНСИЈА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ

Одржана је Друга седница Извршног одбора Савеза пензионера Србије, 09. 09. 2019. године у Београду. На седници је тежишно разматрана информација о добијеним ставовима организацијских јединица Савеза пензионера Србије о економски одрживој и друштвено прихватљивој формули за усклађивање пензија и покретању иницијативе за повраћај умањене вредности пензија за период октобар 2014 – септембар 2018. година.

Након квалитетне размене ставова и мишљења усвојен је садржај писма који доставити надлежним органима власт Републике Србије, утврђени правци даљег деловања и медијског презентовања усвојених ставова Савеза пензионера Србије. Одлучено је да се писмо достави:

Поштовани,

Савез пензионера Србије се, у новом сазиву, укључио последњих месеци у јавну расправу коју је иницирао Фискални савет Републике Србије ради проналажења економски одрживе и друштвено прихватљиве формуле за усклађивање пензија. У циљу остваривања најширег консензуса ради заузимања дефинитивног става по овом питању, затражено је мишљење од стране свих организацијских делова укупног чланства од преко 600.000 чланова у 169 општинских, градских, окружних и покрајинских организација, са 1.800 месних одбора.

На основу прибављених мишљења од стране удружења пензионера као легитимних представника пензионерске популације, издвајају се следећи ставови које вам, у најкраћем, презентујемо:

ПРЕДСЕДНИК
проф. др Андреја Савић

Exit mobile version